Program


MÁV Jorma Panula karmesterkurzus gálakoncert

MÁV Jorma Panula karmesterkurzus gálakoncert

Uuno Klami, Ludwig van Beethoven és Felix Mendelssohn művek a MÁV Szimfonikus Zenekar tolmácsolásában

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 26. hétfő, 19:00

 

Jorma Panula 1930-ban született Finnországban. 1963 és 1965 között a Turkui Filharmonikus Zenekar karmestere és művészeti vezetője volt, majd 1965-től 1972-ig a Helsinki Filharmonikusoknál, 1970-től 1973-ig pedig a dániai Aarhus Szimfonikus Zenekarnál töltötte be ugyanezt a tisztséget. Rendszeresen vezényelt a Finn Nemzeti Operában is.

Maestro Panula a helsinki-i Sibelius Akadémia professzoraként 1973 és 1994 között megalapozta az intézmény karmesterosztályának nemzetközi hírnevét. Működése alatt olyan karmesterek kerültek ki az osztályából, mint Esa-Pekka Salonen, Mikko Franck, Sakari Oramo, Jukka-Pekka Saraste, vagy Osmo Vänskä. Professzorként tanított a Stockholmi és a Koppenhágai Királyi Zeneakadémián is. Rendszeresen tart mesterkurzusokat világszerte, többek között Londonban, Párizsban, Amszterdamban, Moszkvában, az Egyesült Államokban és Japánban - és most Magyarországon.

Jorma Panula a Sibelius Akadémia egyházzene és karmester szakán tanult. Tanárai Leo Funtek, Dean Dixon, Albert Wolff és Franco Ferrara voltak. A vezénylés mellett zenét is szerez. Operái, mint például a Jaako Ilkka egy új műfajt, az ún. "performance opera" műfaját hozták létre. További művei között szerepelnek többek között musicalek, egyházzenei művek, egy hegedűverseny, kórusművek.

Műsor:

Uuno Klami: Nummisuutarit Overture ("A puszta vargáék" Nyitány)
Ludwig van Beethoven: Első Szimfónia

*** 

Felix Mendelssohn: Olasz Szimfónia
Közreműködik a MÁV Szimfonikus Zenekar
Vezényelnek a Jorma Panula Nemzetközi Karmesterkurzus résztvevői.

Szervező: MÁV Szimfonikusok 

Ajánlatunk


Szeretnénk benneteket meghívni a 2024. március 23-án, szombaton megrendezésre kerülő 3 vetítéses animációs film rendezvényünkre. Találkozhatsz kedvenc videósaiddal is, ott lesz: ZsDav, DoggyAndi, Jánosik Gergő, OwnMcKendry, Sajt32, Rolix, IceBlueBird és Aida Vagyok.

A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Mesterek és Tanítványok - a Virtuózok virtuózai, Plácido Domingóval

MÜPA, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

2024. május 23-án a Virtuózokban is szereplő mentorok, zsűritagok együtt fognak színpadra állni és koncertet adni a fiatal tehetségekkel.

Pintér Béla - Darvas Benedek: Gyévuska Szép

Pintér Béla és Társulata, UP Rendezvényterem

A Gyévuskában tisztek, honvédek, hozzátartozóik, munkaszolgálatosok bonyolítják a második világháború korában játszódó cselekményt Pucciniba oltott slágerek, magyar nóták és katonaindulók…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!