Program


MAPS workshop 1

MAPS workshop 1

MAPS 2017 Workshop 1.: Frederika HUYS: Összetettség, váltakozás és megőrzés.
Hogyan járjunk el mint kortárs restaurátorok?

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 23. csütörtök, 17:00

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a workshopra kizárólag érvényes konferencia jeggyel lehet jelentkezni.

Attól a pillanattól kezdve, hogy a műalkotás bekerül egy gyűjteménybe, számos megőrzési kérdést kell megvizsgálni. Nekünk, restaurátoroknak fontos az összhatások tanulmányozása, legyen szó például az installációk kiállításának és konzerválásának módszeréről. Az installációk rendkívül eltérőek lehetnek, valószínűleg ezek a legnehezebben felvázolható esetek. Számos művészeti alkotásnak részei olyan szempontok, mint a változtathatóság, a sokszorosítás, az előadás, az elektronikus média és az interakció. Ezen munkák kezelésére kész válaszok nem léteznek. Ebben az esetben a kutatás a kulcsfeladat, ez adja ideális esetben a művész és a kutató közti interaktív eszmecsere keretét. Az egyes műalkotásokra vonatkozó egyedi útmutatót eredményező kutatás az alapvetése és sok esetben az egyetlen garanciája a műalkotás fennmaradásának. Ha nem létezne ez a párbeszéd, nem lehetne tudni, hogy hogyan kell ezeket a műveket az első installálásuk után kezelni. Van installáció, amit ki lehet változtatás nélkül újra állítani, de van, amely törékenysége és összetettsége miatt szétbomlik.

Frederika Huys betekintést enged a kortárs művek megóvásáért folytatott munkája során használt konzerválási és dokumentálási gyakorlatokba. Komplex művek, mint például az installációs művészet, az elektronikus média, a performanszok és a megismételhető (re-executable) művészet megőrzésének és bemutatásának különböző alkalmazási módszereiről lesz szó. Huys gyakran dolgozik együtt különböző szakmák restaurátoraival, mérnökeivel, mérnökökkel, tudósokkal és szakemberekkel.

A konzerválás során alkalmazott megközelítés vagy stratégia különböző források és érvek mentén alakul. A művészekkel való közreműködés sok esetben kiindulópontja a lehetőségek és határok felmérésének.

Különböző konzerválási stratégiák:

 • Az eredeti megóvása
 • Egyes részek cseréje
 • Újbóli kivitelezése egy olyan műnek, mint egy performansz vagy egy konceptuális mű
 • Az alkotás áthelyezése egy új hordozóra vagy formátumba
 • A műalkotás emulálása kortárs alkalmazásban
 • Az újraértelmezése egy műalkotásnak, a bemutatás alternatív módjai

 Az előadás második része betekintést enged az eszközökbe, amelyeket a műalkotások hosszútávú megóvása érdekében hoztak létre.

 • Referenciaanyagok
 • Helyettesítő anyagok rövid élettartamú tárgyakhoz
 • Segédanyagok konceptuális alkotások kivitelezéséhez
 • Instrukciós videók az installációk újbóli bemutatásához
 • Technikai leírások, rajzok és tevek
 • Állapotfelmérések és előírások
 • Archívum és dokumentáció

Ajánlatunk


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Jössz éjfélkor babzsákra huppanva, az előadóktól karnyújtásnyira klasszikus zenét hallgatni? A kérdés tíz évvel ezelőtt talán furcsán hangozhatott, de a Fesztiválzenekarnak köszönhetően a Midnight Music azóta az egyik legjobb és legnépszerűbb program lett azok körében, akik fogékonyak a kultúrára, de nem szeretik a hagyományos hangversenyek kötöttségeit.

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Egy, kettő, három Szép

Átrium

Norrison bankigazgatónak egy óra áll a rendelkezésére, hogy csodát tegyen. Pártfogoltja választottjából kell decens üzletembert varázsolnia, felépítve egy új világot.

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!