Program


MAGYAR NÁTHA

MAGYAR NÁTHA

Az előadás a DEKK projekt része.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 4. kedd, 19:00

Az előadás a DEKK projekt része.

Magyar nátha - Kórképek a magyar nép zivataros századaiból

 

Magyarországon felütötte fejét a HU-N1 vírus, közismertebb nevén a „magyarnátha”. A betegség a magyarok génjeit támadta meg, melynek következtében az eleurópaisodás jelei mutatkoznak rajtuk. Túlzott elfogadás, szélsőséges liberalizmus, a hazai konyha teljes elutasítása. Mivel szervezetük nem tolerálja a gyors változást, a magyarság pusztulásnak indult. Tudósaink azonban, utolsó szalmaszálként, találtak három immunis személyt, akiknek génjeibe tekintve rábukkanhatnak a kijavítandó szekvenciákra.

Mivel a magyar ember genomja teljeskörűen tartalmazza az egész hazai történelmet, egy génprojektor, magyar nevén a sorprés segítségével most Önök is bepillantást nyerhetnek a magyarok történetébe a honfoglalástól egészen napjainkig. Miközben hőseink a gyilkos virus megállításáért küzdenek, választ kaphatunk történelmünk legégetőbb kérdéseire. Például arra, hogy miért kellett a magyaroknak hátrafelé nyilazniuk, amikor szemből sokkal könnyebb? Valóban nagy paraszt volt-e Dózsa György? Egy átlagos Habsburgnak tényleg a tarkóján volt-e az orra a belterjesség miatt? Az Árpád-ház bizonyíthatóan egy félresikerült előjáték miatt halt-e ki? Mátyás király tényleg csak női álruhát szeretett ölteni? Kölcseyt zavarta-e a térlátásának hiánya? 

Ha Önt érdekli hazájának múltja és sorsa, azt javasoljuk, vegye fel a harcot a szörnyű kórsággal, mert a jövő nem várt meglepetéseket tartogathat minden honfitársunk számára!

 

Író: Fehér Boldizsár, Fehér Gáspár, Litkai Gergely

Látványtervező: Juristovszky Sosa

Játssza és rendezte: Dankó István (Katona József Színház tagja), Kocsis Gergely (Katona József Színház tagja), Vinnai András

Rendezőasszisztens: Beke Anna

 

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Varnus Xaver karácsonyi orgonakoncertje a Zeneakadémián

Zeneakadémia, Nagyterem

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot.

TAP FACTORY TOUR 2024

Erkel Színház

Egy fergeteges, látványos, magával ragadó show... ez a Tap Factory! A Stomp és a Blue Man Group legjobb hagyományainak és…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!