Program


Magyar Karácsony

Magyar Karácsony

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 9. hétfő, 19:00

Műsor:
Szokolay InspirArt - SZIA-2019 zeneszerzőverseny díjnyertes művei
-
Szokolay Sándor: Magyar Karácsony - magyar karácsonyi énekek és népi betlehemesek
Szokolay Sándor: Mohácsi Betlehemes - népdalkantáta nőikarra és zenekarra

Fellépők:

Pro Musica Leánykar - Karigazgató: Szabó Dénes
Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara
Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium növendékei
Vezényel: Antal Mátyás
Műsorvezető: Becze Szilvia


Szokolay Sándor: Magyar Karácsony című lemeze a 80-as évek elején jelent meg a Hungaroton gondozásában. 100.000 példányos eladás alapján lett aranylemez.

A felvétel népszerűsége a magyar karácsonyi énekek és népi betlehemesek közérthető, klasszikus feldolgozásának köszönhető. Szokolay jellegzetes hangszerelését tiszta áhítattal és kedves népi humorral fűszerezte.

A Szokolay életmű nagy számmal kínál karácsony ihlette alkotásokat. Első fiatalkori művei között második opusként a Karácsonyi Gyermekminiatűrök szerepel. Élete végig hűségesen visszatért az adventi várakozás és a karácsonyi minisztérium témához. Gyermekeit szinte minden karácsonykor megajándékozta egy újabb kompozícióval. Szokolay szellemiségében folytatva a hagyományt, a hangverseny első felében a Szokolay InspirArt – SZIA 2019-es zeneszerezőverseny díjnyertes művei szólalnak meg az ifjú alkotók és a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium növendékeinek tolmácsolásában.

Ajánlatunk


„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

A belga jazzélet színe-java mutatkozik be ezen a kétrészes estén. Hazája vezető big bandje, a Brussels Jazz Orchestra, legkiemelkedőbb gitárosa, Philip Catherine, eminens szaxofonosa, Bert Joris és legkarakteresebb énekese, David Linx egyesíti erőit, hogy egy, az Európai Hidak számára összeállított programmal nyűgözze le a közönséget.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!