Program


Liszt Ferenc Kamarazenekar / Kocsis Krisztián

Liszt Ferenc Kamarazenekar / Kocsis Krisztián

Mi jut eszünkbe Mozartról? Sok minden, de egyvalami biztosan: a fiatalság. Gyermekként vált ünnepelt művésszé, és egész életében fiatal maradt, hiszen harminchat évesen halt meg. Zenéje is az örök ifjúság üde leheletét árasztja - még a tragikus művekben is. Fiatal a mai est két szólistatehetsége is: mindketten 1997-ben születtek.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 11. vasárnap, 18:00

És fiatal a Liszt Ferenc Kamarazenekar, hiszen az ötvenöt éves együttes tagjai az utóbbi években nagyobbrészt kicserélődtek: az alapítók ifjú kollégáknak adták át a stafétát. Tfirst Péter vezetésével egy divertimento után a zenekar két zongoraversenyt kísér. Az 1782/83 fordulóján, Bécsben írt C-dúr zongoraverseny egyike a zeneszerző elbájolóan csevegő, kecses és derűs, számos részletükben operai hangvételű zongoraversenyeinek. A szólista, Kocsis Krisztián már kisgyermekként megmutatta kivételes tehetségét. Fejlődését előbb édesapja, Kocsis Zoltán felügyelte, majd a Járdányi Pál Zeneiskolában Becht Erika foglalkozott a fiatal muzsikussal, akinek persze a Zeneakadémiára vezetett az útja. Kocsis Krisztián, bár tanulmányait még nem fejezte be, évek óta koncertező pianista.
A másik versenymű, a d-moll kompozíció a két moll hangnemű Mozart-zongoraverseny egyike. Hangvételét tragikus dúltság, drámai ellentétekben gazdag kifejezésmód jellemzi. Előadója, Balogh Ádám Pécsett született, de már gyermekként Budapestre, a Zeneakadémia különleges tehetségek számára létesített tagozatára járt zongorát tanulni. Számos hazai és külföldi versenyen szerepelt eredményesen, ezek közül kiemelkedik a milánói Nemzetközi Piano Talents Versenyen korcsoportjában aratott győzelme, valamint az, hogy a 2015. évi Cliburn Junior Nemzetközi Zongoraversenyen bejutott a legjobb tizenkettő közé.

Műsor:

Mozart: F-dúr divertimento, K. 138
Mozart: C-dúr zongoraverseny, K. 415
    
Mozart: d-moll zongoraverseny, K. 466

Koncertmester: Tfirst Péter

Közreműködők: Kocsis Krisztián, Balogh Ádám (zongora)

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Oidipusz Szép

Radnóti Miklós Színház

Szophoklész drámájából Robert Icke készített egy izgalmas, friss, modern átiratot. A jól ismert ókori történet ezúttal napjainkban, egy választás éjszakáján…

Isteni végjáték / David Javerbaum / a Kultúrbrigád előadása Szép

Átrium

A Teremtő Alföldi Róbert bőrébe bújva meglátogat minket, hogy angyalaival karöltve bemutassa legújabb projektjét, a modern kor igényeire átszabott Tízparancsolatot!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!