Program


Lajkó István - A fekete-fehér színei 2022

Lajkó István - A fekete-fehér színei 2022

Lajkó István egyike azon elhivatott és felelősségteljes művészeknek, akik nem a könnyű sikert keresik. A Junior Prima-díjas, ma már a budapesti és a kölni zeneakadémián egyaránt oktató muzsikus különleges vonzalmat érez az orosz zene iránt, doktori értekezését is egy olyan témában írta, amelyen keresztül a nevezetes orosz zongorista iskola egyik kevésbé ismert fejezetét tárta fel, izgalmas részletekre is rávilágítva.

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 29. kedd, 19:00

Prokofjev szóló zongoraművek és Lajkó István átiratai

Lajkó István (zongora)

Lajkó István egyike azon elhivatott és felelősségteljes művészeknek, akik nem a könnyű sikert keresik. A Junior Prima-díjas, ma már a budapesti és a kölni zeneakadémián egyaránt oktató muzsikus különleges vonzalmat érez az orosz zene iránt, doktori értekezését is egy olyan témában írta, amelyen keresztül a nevezetes orosz zongorista iskola egyik kevésbé ismert fejezetét tárta fel, izgalmas részletekre is rávilágítva. Szívügye Prokofjev, akinek életművét joggal érzi elhanyagoltnak a hazai koncertéletben. Ezért is döntött úgy, hogy szólóestet szentel a kiváló zeneszerzőnek. A nagy fantáziával és szakértelemmel összeállított műsorban nemcsak zongoraműveket hallhatunk, hanem szimfonikus alkotásokat is – Lajkó István zongoraátirataiban

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Oidipusz Szép

Radnóti Miklós Színház

Szophoklész drámájából Robert Icke készített egy izgalmas, friss, modern átiratot. A jól ismert ókori történet ezúttal napjainkban, egy választás éjszakáján…

Cédric Chapuis: Élet-ritmusra

Pinceszínház

Egy francia fiú, Adrien Lepage mindennapjaiba nyerünk bepillantást, a mániákusan doboló kamasz azonban egyre több titkot, élményt és emléket árul…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!