Program


La Bataille – Reneszánsz csatazenék

La Bataille – Reneszánsz csatazenék

A reneszánsz korban a mindennapok szerves része volt a soha véget nem érő háborúskodás – a nemes hölgyek szíve is könnyebben meglágyult egy-egy komolyabb, csatában szerzett sérülés láttán, hogy a győzteseknek járó busás anyagi haszonról és tengernyi hűbérbirtokról már ne is beszéljünk.  više

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Nedelja, Septembar 13 2015 19:30

És tekintve, hogy a kor embere híján volt a youtube-nak és facebook-nak, a korszak dalnokaira hárult a feladat, hogy a véres és öldöklő csaták borzalmait művészileg is értékelhető formába öntve megörökítsék az utókor számára: már csak azért is, hogy a következő generációs lovagok is nagy kedvvel vágjanak bele egy hadjáratba – ahonnan sokszor nem volt visszatérés.

1515. szeptember 13-án, azaz éppen 500 évvel ezelőtt, I. Valois Ferenc király pont betöltötte 21. életévét és születésnapjára azzal jutalmazta meg magát, hogy mintegy harmincezer fős seregével átkelt az Alpokon, hogy megtámadja a svájci megszállás alatt lévő Milánói Hercegséget. A két napig tartó gigászi ütközetre egy Marignano nevű kisváros mellet került sor, ahol a francia sereg tönkreverte a Svájci Konföderáció csapatait. A legendás csatát a kor legnépszerűbb francia zeneszerzője Clément Janequin egy epikus chanson-ban örökítette meg, ez a híres La bataille, ami tulajdonképpen a történelem első programzenéje. A négyszólamú, később a honfitárs Philippe Verdelot által ötszólamúvá kiegészített műben az énekesek különböző hangfestő eszközökkel idézik meg az ütközet hangjait: az ágyúk dörgését, a dobok duhogását, a pajzsoknak csattanó lándzsahegyek zörejét.

A Szent Efrém Férfikar – a maga békés eszközeivel – egy manapság csak elvétve hallott repertoárt idéz meg ezen az estén: francia, spanyol, brit és magyar csaták elevenednek meg a Budapest Music Center színpadán – zenévé szelídítve.

Közreműködik:

Mezei János – continuo
Budapest Trombone Quartet
Szent Efrém Férfikar
művészeti vezető: Bubnó Tamás

Naša ponuda


Nevetős-sírós, léleksimogató történet, rengeteg humorral és küzdelemmel az újrakezdésért.

Pratite nas!


Preporuka


ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

Művészek a Művészetért - Jótékonysági Gála

RaM-ArT Színház

Csodálatos hangok, elbűvölő koreográfiák és a művészet fénye találkozik ezen a különleges eseményen.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Culture at Home
online.jegy.hu

Enjoy our online streaming services from the comfort of your couch!

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja

Upozorenje! Vreme će uskoro isteći!
Preostalo vreme:
00:00

ulaznica (e) u korpi

ukupno:


Rok je istekao. Molimo, ponovo stavite stavke u korpu.