Program


L. F. Vilma: Saláta Sára

L. F. Vilma: Saláta Sára

L. Flittler Vilma: Saláta Sára című verses elbeszélő meséjét dolgoztuk fel és bővítettük ki óvódás és kisiskolás, alsó tagozatos gyerekeknek.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 8. szombat, 16:30

L. F. Vilma: Saláta Sára

„Saláta Sára”
Szinopszis-koncepció

Célunk, hogy megismertessük a színházi élményszerzés sokoldalúságát, és kiterjesszünk egy másmilyen színházi látószöget a jövő generációjának számára. A nézők az előadás szerves részévé válnak, mert nem lentről, a szokványos nézőtérről láthatják az előadást, hanem az alkotókkal közös játéktérben válnak a mese részévé. Ugyanakkor a történetet kívülállóként is szemlélik, van rálátásuk, annak tanulságait önállóan is megítélhetik. A mese végén interaktív beszélgetést kezdeményezünk, melynek célja az értelmezés, önálló gondolkodásra ösztönzés és a téma feldolgozása.

Történetünk a közösségben való létezés mindennapos nehézségeit és buktatóit dolgozza fel, hogy miként jó együtt, csapattagként működni, és mi történik azzal, aki magára marad. Hogyan tudunk segíteni magunkon és másokon, hogy boldogan, a kirekesztettség érzése nélkül élhessük mindennapjainkat.
Mesénk karakterei emberi tulajdonságokkal bíró zöldségek és gyümölcsök egy színes piaci forgatagban, ahol jól szemléltethető a gyerekek számára a közösségi lét, és bár elsődleges célunk nem ez, hasznosnak érezzük felkelteni a gyerekek számára az érdeklődést az íncsiklandó, egészségesebb ételek iránt is.

Díszletünkkel, jelmezeinkkel a vizuális nevelésre szeretnénk fókuszálni. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek fantáziájára is hassunk, az előadás látványvilágával.

Az előadás zenei világa sokszínű. A gyerekek többféle zenei stílussal találkoznak, miközben részesei lehetnek annak a csodának, hogy a hangszerekkel miként lehet különböző természeti jelenség hangjait könnyedén előidézni. A közös „mondókázás”, tánc, a gyerekek részleges játékba invitálása, a „színházjátszás” szintén része az előadásunknak.

Ajánlatunk


A délszláv muzsikát játszó Vujicsics Együttes ötven évvel ezelőtti megalakulásuk óta szinte változatlan felállásban muzsikál.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Kőszegi Imre mindig jó időben van. Decemberben tölti be 80. életévét. És persze zenésztársai mindig számíthatnak kifogástalan lüktetésű kíséretére. A Magyar Jazz Szövetség második elnöke kifogyhatatlan energiájú művész.

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Habana Social Club - Búcsú turné

Országosan

Las Vegas előtt még egy utolsó koncert turné Európában. - A HABANA SOCIAL CLUB zenekar Chavez Alberto Reyessel és a…

Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!