Program


Kortársak Rossini tükrében
2

Kortársak Rossini tükrében

A négy remek kortárs magyar zeneszerző közös koncertje.

Közreműködnek:
Kotroczó Szabolcs - fagott
Szendőfi Péter - dob
Révész Richárd - zongora

Közreműködik: Budafoki Dohnányi Zenekar
Vezényel: Werner Gábor

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 7. péntek, 19:00

Magda Dávid: Egy leukémiás lány emlékére, Sinfonietta: II. Siciliano, III. Scherzo

Az „Egy leukémiás lány emlékére” című nagyzenekari mű a 2017-ben megrendezett Új Magyar Zeneszerzés Verseny döntős darabja, mellyel a szerző elnyerte a Közönség díjat továbbá az Eötvös Péter Alapítvány különdíját is.  Ebbe a darabba az élet legjelentősebb pillanatait sűrítette bele a komponista. Felfedezhetjük a születéstől a halálig felvillanó életeseményeket, hangulatokat, mély érzéseket, melyek nemcsak szubjektív tapasztalatokból táplálkoznak, hanem elképzelt dimenziókat is érintenek. A mű mondanivalójához szorosan kapcsolódó két magyar népdal és egy sirató is felsejlik a darabban, emléket állítva ezzel a szerző egyik volt tanítványának.

A Sinfonietta négy tétele improvizációs elemeket illetve valós, elhangzott orgona improvizációkat tartalmaz átdolgozva. Ezek a rögtönzések magától a szerzőtől származnak, így a tételek darabbá formálásának folyamata egy nagyon személyes, intim viszonyra utal. A Siciliano lágy, vonóshangszereken megszólaló pengetett hangjai és a műfajra jellemző páratlan lüktetése mellett a hegedűszóló adja meg a szomorkás karakterét a tételnek. A Scherzo egy népdalra épül (Röpülj, páva, röpülj), melynek gyorsított, egybesűrített dallama adja meg a tétel témáját. A páva elegáns mozdulata éppoly módon kirajzolódik, mint a humor és virtuozitás.



Tiszai Péter: Szórakoztató zene Op 25.

A szerző így ír a mű születéséről:

„Eredetileg, még 2011-ben egy jóval kisebb léptékű művet terveztem. A komponálás eredménye 3 egészen rövid skicc lett, mely a "Szórakoztató zene" címet kapta. Fiókba került, majd 7 év pihenő után tavaly előmászott, és enni kért. Evett és hízott. Aztán kinőtt a negyedik lába is. Ahogy nézett rám, arra gondoltam, téged akár lehetne már szimfóniának is nevezni, olyan szép nagy lettél. Allegretto, Allegro, Lento és Allegro vivace! Ez már valami... És hogy miért nem lett mégis az? Hát, mert az ember nem kereszteli át a gyerekét. Ha valaki Ödön lesz, az maximum Dönci lehet. Jóska nem... Hogy ilyen kövéren is szórakoztató lesz-e, az majd kiderül.”

 

Ott Rezső: Concerto No 1. per fagotto e orchestra - ősbemutató

Közreműködik: Kotroczó Szabolcs - fagott

2018 nyarán két fagottversenyt kezdett el párhuzamosan írni a komponista. Ezen a koncerten az elsőként elkészült darab hangzik el, a Concerto No.1.   A mű négy különböző karakterű tételből áll, az első, kissé folyondárosabb,fluentejellegű tételt a második tétel feszesebb,giustokarakterisztikája ellensúlyozza. A harmadik, lírai, inkább mélyebb érzelmi vizekre evező tételt pedig a zárótétel könnyed táncossága oldja fel. A koncerten a fagott szólót a Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekar fúvós szólistája, Kotroczó Szabolcs kiváló előadásában hallhatjuk.

 

Szentpáli Roland: Chill Fantasy jazz tubára, zongorára, dobra és vonószenekarra

Közreműködik: Révész Richárd – zongora, Nagy Zsolt – dob, Szentpáli Roland – tuba

 

A Chill Fantasy a szerző három jazz trióra irt kompozíciójából transzformálódott egy vonószenekari kíséretes darabbá Andreas Hofmeyr és a Müncheni Filharmonikusok kérésére.A dalok címe:1. Very good morning2. Since You left3. SerenaDeA címeknek megfelelő hangulatfestő vonószenekari anyagokkal gazdagodott az egyébként alapvetően megírt témákra és a szabad improvizációra épülő három tétel.

 

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Zenés válóok két részben – magyar slágerekkel a ’60-as évektől napjainkig

Kövessen minket!


További ajánlataink


Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds, Palazzo Dorottya

A világ legújabb Madame Tussauds Budapest produkciójában 52 magyar és nemzetközi élethű viaszfigurával, lélegzetelállító installációkkal, rengeteg élménnyel, hang- és fényjátékkal,…

WellHello 10 Aréna Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Immár tíz éve, hogy a Wellhello először kérdezte meg, hány szerelmet bír még el a rakpart, és ezzel be is…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!