Program


Kocsis Zoltán és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

Kocsis Zoltán és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

Hosszú évek előkészületei után 1875-ben, éppen 140 éve nyitotta meg kapuit a Zeneakadémia, amely ekkor még nem rendelkezett saját épülettel: az oktatás egy Liszt számára bérelt Duna-parti lakásban zajlott.  több...

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. november 15. vasárnap, 19:30

Közel másfél évszázados története során az intézmény mind nagyobbá vált, nemcsak méretében (a kezdeti harmincöt diákkal szemben jelenleg mintegy nyolcszázra rúg a zeneakadémisták száma), hanem jelentőségében is: túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a 20. század zenetörténetén és koncertéletén kitörölhetetlen nyomokat hagyott az intézmény. A 140. születésnap alkalmából Kocsis Zoltán vezényletével, Kelemen Barnabás közreműködésével a négy legnagyobb hatású tanáregyéniség egy-egy művét játssza el a növendékekből alakult szimfonikus együttes. Liszt drámai szimfonikus költeménye, a Mazeppa után Bartók 1908-ban befejezett Hegedűversenye szólal meg, az a mű, amelyet az akkor még zeneakadémista Geyer Stefinek írt szerelme kifejezéseként (a darabot csak 1959-ben publikálták). Ezt az egykori zeneakadémiai igazgató, Dohnányi rendkívül szellemes és komoly virtuozitást igénylő szimfonikus darabja, a Szimfonikus percek, valamint Kodály hangszeres életművének egyik csúcsa, a 20. századi modern zenei törekvéseket az archaikus magyar népzene hagyományával egyesítő Páva-variációk követi.

Műsor:

Liszt: Mazeppa
Bartók: I. hegedűverseny (BB 48a)
Dohnányi: Szimfonikus percek, op. 36
Kodály: Fölszállott a páva – változatok egy magyar népdalra

Közreműködik: Kelemen Barnabás (hegedű) A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

Vezényel: Kocsis Zoltán

Ajánlatunk


Vujity Tvrtko új estje rengeteg kalanddal, hatalmas optimizmussal és motivációval, valamint a legyőzhetetlenség erejével. Egy világgá ment riporter elképesztő élete és történetei, amelyekkel szeretné jobbá tenni mindenki életét! A Túl minden határon-est méltó folytatása a Föld minden pontjáról most Önökhöz érkezik!

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös, azonban rá kell jönnie, hogy személyazonosságát nehezebb bizonyítani, mint hitte. Mert egyre több „Billy” érkezik a hirdetésre…

Kövess minket!


További ajánlataink


Mesterek és Tanítványok - a Virtuózok virtuózai, Plácido Domingóval

MÜPA, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Közreműködnek a Virtuózok zsűritagjai és legkiemelkedőbb tehetségei. Sztárvendég: Plácido Domingo

SopronFest

Sopron - Lővérek

2024-ben május 17-18-19-én, vagyis a pünkösdi hétvégén zajlanak a SopronFest kiemelt eseményei megnövelt helyszínen a Lővérekben.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!