Program


Kobajasi Kenicsiró és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Kobajasi Kenicsiró és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Egy este Dvořákkal: szláv dallamosság, összetéveszthetetlen harmóniafordulatok, amelyek úgyszólván a zeneszerző védjegyének számítanak, érzelmek és indulatok sajátos keveredése. Két mű a szimfonikus irodalom legnagyobb favoritjai közül, két rendkívüli muzsikussal, két generáció képviseletében - ezt ígéri az este.







 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 27. péntek, 19:30

Ha van külföldi karmester, aki tiszteletbeli magyarnak tekinthető, Kobajasi Kenicsiró (1940) bizonyosan az. A japán muzsikus 1974-ben aratott elsöprő sikert a Magyar Televízió I. Nemzetközi Karmesterversenyén, s vált varázsütésre a magyar közönség dédelgetett kedvencévé. Művészetének rajongói azóta is töretlenül hűek hozzá: valahányszor visszatér, zsúfolásig megtöltik a hangversenytermet.
Várdai István még nem is élt Kobajasi első budapesti diadalai idején, hiszen tizenegy évvel később, 1985-ben született. Fiatal kora ellenére ma ő a világ egyik legünnepeltebb csellistája, akivel mindenki boldogan muzsikál együtt, legyen szó versenymű előadásáról vagy kamarazenéről. Várdai biztosan megtalálja majd a közös hangot Kobajasival is, hiszen a zene nyelve nemcsak nemzetközi, de a generációkat is összeköti. Dvořák Csellóversenyéről elég annyit mondanunk: sokan ezt tartják minden gordonkakoncert közül a legjelentősebbnek. A zeneszerző nagy mentora, Brahms így sóhajtott föl: „ha tudtam volna, hogy csellóra ilyesmit lehet komponálni, magam is megpróbálkoztam volna vele”.
Az 1889-ben keletkezett VIII. szimfónia az egyetlen a szimfóniák közül, amelynek sikerült kiszabadulnia az Újvilág-szimfónia hatalmas árnyékából: az érzéki hangszerelésű mű csupa báj és kellem, könnyedség és nosztalgia - de az erőt és határozottságot sem nélkülözi.

Műsor:

Dvořák: h-moll gordonkaverseny, op. 104, B. 191
Dvořák: VIII. (G-dúr) szimfónia, op. 88, B. 163

Vezényel: Kobajasi Kenicsiró

Közreműködik:
Várdai István - cselló

Ajánlatunk


A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig egytől egyig slágerré váltak. Üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus történet szeretetről, családról, összetartásról – és persze szerelemről. Igazi gyöngyszem!

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Kövessen minket!


További ajánlataink


NYÁRI KÁROLY - SZÓLÓ ZONGORA KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Egy zongora és egy hang, amely betölti a koncerttermet Nyári Károly egyedülálló Szóló zongora koncertjén 2024. június 1-én a Kongresszusi…

SUKHISHVILI - Grúz Nemzeti Balett

Erkel Színház

Mi a közös Charlie Chaplin, Bridgitte Bardot, és Sting között? Mindannyian rajonganak az áprilisban Budapestre látogató Grúz Állami Népi Együttesért!

LEGYETEK SZERENCSÉSEK! táncszínházi előadás a Fitos Dezső társulat előadásában esőnap június 30.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!