Program


Kína Néptánckincse
2

Kína Néptánckincse

Kína néptánckincse Magyarországon
Egzotikus kínai tánc show

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. január 28. szombat, 19:00

Január 26-30. között a Beijing Dance Academy táncosai három helyszínen, Budapesten, Miskolcon és Pécsen mutatják be azt a tradicionális kínai népzenét és néptáncot, amely nemcsak megtestesíti az örökséget és napjaink fejlődését, de a különböző etnikai tartományok jellegzetességeit is tükrözi.

A Kínai Népművészet és Néptánc Tanszéke a Pekingi Táncakadémiához (Beijing Dance Academy) tartozik, és államilag elismert, alap- és mesterszakos táncművészeti programokat kínál. A programok fő célja, hogy kulturális téren kiváló táncosokat és kutatókat neveljen ki. Jelenleg 240-nél is több diploma előtt álló hallgató, és több mint 60 már diplomás diák tanul az akadémián.

Ez a csoport olyan, tradicionális kínai népzenét és néptáncot ad elő mesterien, amely nemcsak megtestesíti az örökséget és napjaink fejlődését, de a különböző etnikai tartományok jellegzetességeit is tükrözi. A tizenkét tradicionális népzene és néptánc Hszincsiangból, Kína északkeleti részéből, Csinghajból, Jünnanból, Belső-Mongóliából és Kuangtungból van, ahol számos népcsoport él. Ezek közé tartozik a han, a tibeti, a mongol, az ujgur, a miao, a dai, a koreai, a Ji, a kazah, stb. A közönség rövid idő alatt megismerheti a leginkább egzotikus testbeszédet.

A tanszék tagjai sok városba látogattak el, ahol segítséget kértek a helyi művészektől. A diákok megtanulták a jellegzetes néptáncokat, népdalokat, az ütős hangszereken előadott zenét, meghallgatták a tánccal kapcsolatos, népi történeteket és legendákat, és megismerték a különböző régiók kultúráját. A népdalok közül néhányat színészek adnak elő és énekelnek. A közönség a rusztikus és szépen feldíszített színpadon az összes etnikai kisebbség népzenéjét és néptáncát megismerheti, minek révén megtapasztalja, hogy milyen hatalmas forrásai vannak a kínai népzenének és néptáncnak.

Egyes táncokat betanították / Some pieces instructed by Fu Yang, Su Xuebing, Li Qing, Deng Lili, Chi Dongdong

Koreográfusok / Choreographed by Tieliman·Kade’er, Qin Litong, Lv Siyan, Wang Yuge, Li Weiyue, Li Lulu, Cui Hexuan, He Yating, Huang Xuechun, Zhu Lv, Chi Dongdong

 

 

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

Kövess minket!


További ajánlataink


Szeretetkert - Kultúrkúria

Klebelsberg Kultúrkúria

Szeretetkert a Klebelsberg Kultúrkúriában 04.27-én Schell Judittal, Mészáros Mátéval és Dr. Piczkó Katalinnal.

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

10 éves Jubileumi születésnapját ünnepli az Audi Aréna Győrben az EDDA zenekarral. Ennek a kerek évfordulónak köszönhetően az Audi Aréna…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!