Program


Képeslapok

Képeslapok

Képeslapok a takarásból – színház-játék egy nagy sikerű film alapján

Rendezte: Barnák László

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. december 23. péntek, 19:00

Csorba Kata Momót, az alkoholproblémákkal küzdő fiatal színésznőt alakítja, aki harmadrangú színpadi szerepeiben csak árnyéka önmagának. Nem találja a lehetőséget, hogyan törhetne ki a középszerűségből, ráadásul folyton küzdenie kell az életét irányító sztárszínész anyjával, Édával, vagyis Fekete Gizivel. “Lelkileg először szétszedik egymást, majd megpróbálnak közelebb kerülni egymáshoz” – írta le a fiatal színésznő, mi is történik a színpadon közel két órában. “Tulajdonképpen magunkat játsszuk, Fekete Gizit és Csorba Katát látják a színpadon, a karakterek csupán mankóként szolgálnak arra az esetre, ha túlságosan lemeztelenítenénk a lelkünket. Fontos, hogy el tudjunk bújni a szerepek mögé és azt mondhassuk, hogy ezek nem is mi vagyunk, hanem a két írott karakter.”

Fekete Gizi 40 éve a pályán, aki mai napig a társulat egyik legnépszerűbb tagja. “Nem vagyok az a fajta, aki számolgatja, mennyi premierje volt, és sorba rakja a fotókat, de nagyon boldog vagyok, hogy minden évben kijutott valamennyi a főszerepekből. Kaposváron is főszerepet játszottam, még a végzés előtt, szóval ez már 41. év, hogy a pályán vagyok” – mondta. A Jászay Mari- és többszörös Dömötör-díjas színésznő hozzátette, minden szerepét gyermekeként kezeli, formálja és neveli a próbafolyamatok alatt. “Egy olyan édesanyát játszom, aki próbálja terelgetni a kemény és erőszakos lányát. A konfliktusok természetesek, lehetnek generációs vagy szeretetbeli problémák a nagyon hasonló és különböző személyiségek miatt. Az anya részéről ez a szeretetnek egy olyasfajta áramlása, ami a másiknak, vagyis a gyermeknek már terhes.”

Ajánlatunk


Ennek a különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a darabot, amely kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom.

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Carmen

Budapesti Operettszínház

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

10 éves Jubileumi születésnapját ünnepli az Audi Aréna Győrben az EDDA zenekarral. Ennek a kerek évfordulónak köszönhetően az Audi Aréna…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!