Program


kamara.hu/1 - Fordulópont - A Zeneakadémia kamarezenei fesztiválja

kamara.hu/1 - Fordulópont - A Zeneakadémia kamarezenei fesztiválja

„Fordulópont” – ezt az alcímet viseli idén Simon Izabella és Várjon Dénes kamara.hu elnevezésű kamarafesztiválja, amely hosszú évek után tavaly a Zeneakadémián talált otthonra, remélhetőleg végérvényesen.

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. november 17. csütörtök, 19:00

Akkor „első és utolsó” műveket tűztek műsorra válogatott nemzetközi művészek közreműködésével, most olyan kompozíciókat helyeznek egymás mellé, amelyek akár a szerző életében, akár a zene vagy a műfaj történetében fordulópontnak bizonyultak. S persze a cím utal Klaus Mann memoárjára is, amely a klasszikus-romantikus kamarazene hőskorának számító polgári kultúra utolsó – és katasztrófába torkolló – fejezetének megrázó leírását adja. Az első koncert műsora Schuberttől Bartókig ível, s a fellépők között ott találjuk a két művészeti vezető mellett a hegedűművészként is aktív Henning Kraggerud norvég kortárs szerzőt, az 1998-ban, huszonkét évesen a Nemzetközi Yehudi Menuhin Hegedűverseny zsűrielnöki különdíját megnyerő, kortárs zenében is jártas Carolin Widmannt, a széles körű tanári tevékenységet folytató, Várjon Dénessel régóta kamarazenélő német csellistát, Christoph Richtert, az amerikai operaszínpadok egyik legkeresettebb szoprán csillagát, a dalénekesként nemrég a Carnegie Hallban bemutatkozott Sarah Shafert, és a nagyszerű klarinétművészt, a bemutatásra aligha szoruló Klenyán Csabát is. Valamennyien Simon Izabella és Várjon Dénes régi kamarapartnerei, s ettől nem függetlenül: barátai.

Műsor:

Schubert: a-moll („Lebensstürme”) Allegro, D. 947
Dvořák: 4. (e-moll) zongoratrió, op. 90 („Dumky”)
szünet
Schubert: Nacht und Träume, D. 827
Schubert: Die junge Nonne, D. 828
Schubert: Frühlingsglaube, D. 686
Schubert: Gretchen am Spinnrade, D. 118
Schubert: Rosamunde-románc, D. 797
Henning Kraggerud: 10. Eqiunox Postludium (magyarországi bemutató)
Janáček: Szonáta hegedűre és zongorára
Henning Kraggerud: 24. Eqiunox Postludium (magyarországi bemutató)
Bartók: Kontrasztok, BB 116

Művészeti vezetők Simon Izabella és Várjon Dénes Simon Izabella, Várjon Dénes (zongora); Sarah Shafer (szoprán); Carolin Widmann, Henning Kraggerud (hegedű); Christoph Richter (cselló); Klenyán Csaba (klarinét)

Ajánlatunk


Van, hogy muszáj mindenestül elmerülni egy igazi klasszikus világában: a Szegedi Kortárs Balett családi mesebalettje erre ad lehetőséget a família minden tagjának.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Komikussá vált történet egy tanárról, Nyúl Béláról, akit meghurcolnak, feláldoznak a politika oltárán egy Hannibálról szóló, látszólag jelentéktelen tanulmány miatt, aminek állításait nem hajlandó visszavonni.

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Szentpéteri Csilla & Band - “Mojito” koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten! Vendég: Carolyn Zhang Yu koloratúrszoprán

akár -30%
HAYDN, MOZART, HUMMEL - BERECZ MIHÁLY Ferencsik/2 Jegyvásárlás

WOLFGANG AMADEUS MOZART: G-dúr szimfónia, K. 318 JOHANN NEPOMUK HUMMEL: a-moll zongoraverseny, op. 85 *** JOSEPH HAYDN: 39. (g-moll) szimfónia,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!