Program


Juhász Anna Irodalmi Szalon #158

Juhász Anna Irodalmi Szalon #158

IRODALMI SZALON #158
"kis bottal a porba" – RADNÓTI 115
2024. MÁJUS 15. 19.00 – Hegyvidéki Kulturális Szalon

Aktuális előadások



IRODALMI SZALON #158.

"kis bottal a porba" – RADNÓTI 115

2024. MÁJUS 15. 19.00 – Hegyvidéki Kulturális Szalon

 

Vendégek:

Kováts Adél Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Radnóti Színház igazgatója

László Zsolt Jászai Mari-díjas színművész, a Radnóti Színház társulati tagja

Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténész

 

A 2010. novemberében alapított, budapesti székhelyű irodalmi műhely, a Juhász Anna Irodalmi Szalon 2024. januárjától a Hegyvidéki Kulturális Szalonban (Budapest 1124, Törpe utca 2.) működik. A 2024-es évad ötödik estjére május 15-én kerül sor, ahol fókuszba a 115 éve született Radnóti Miklós kerül – a vendégek amellett, hogy verseket idéznek, az élemű jelentős darabjait, és Radnóti Miklós, Gyarmati Fanni életét teszik középpontba, a ma szemüvegén át reflektálnak a XX. század egyik legjelentősebb költőjének életművére.

„Életem írtam kis bottal a porba / ott estefelé, hol két út összefutott.” – írja a 115 éve született Radnóti Miklós Tört elégia című, Sík Sándornak dedikált versében. Ez a porba – és olvasói szívébe – írt élet miről tanúskodik? Milyennek látják a vendégek Radnótit, miképp kötődnek hozzá?  Mi Radnóti humanista öröksége? Miben volt más az ő költői nyelve, mint a kortársaié? Hogy él bennünk a szerelmes Radnóti és társa, Gyarmati Fanni? Milyen volt az ő kapcsolatuk? Ezt egyelőre három nézőpontból ismerhetjük meg: versek, a napló, és a fényképek – az esten mindhárom réteg megelevenedik.

Megtisztelő, hogy vendégeink között köszönthetjük a Radnóti Miklós nevét viselő Színház igazgatóját, Kováts Adélt és a Színház társulati tagját, László Zsoltot, valamint Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténészt, aki Radnóti költői, családi, személyes és alkotói útjával, dedikációival is foglalkozik munkája során, ő az, aki sajtó alá rendezte a költő levelezését.

Tartsatok velünk az Irodalmi Szalon májusi estjén, a Hegyvidéki Kulturális Szalonban!
Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna irodalmár

Irodalmi Szalon - Az irodalmi hagyomány jegyében létrejött közösség célja a kezdetektől, 2010-től a kortárs és hagyományos, klasszikus irodalom szerelmeseinek felolvasószínházzal, beszélgetéssel, zenével - közösségben létezni. A havonta megrendezendő összejövetelek Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser ötlete alapján és házigazdaságával valósulnak meg immár 14 éve.

 

 

Az Irodalmi Szalon 2024-es évada a Szerencsejáték Zrt. támogatásával valósul meg.

 

Kövess minket!


További ajánlataink


"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

Egészen különleges téma, melynek bemutatására kísérletet teszünk ezen a színházi anekdotákkal tarkított várostörténeti sétán. Azt vizsgáljuk, hogy hol álltak Pesten…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!