Program


Ivan & the Parazol - Hommage a Syrius

Ivan & the Parazol - Hommage a Syrius

Egy 'zenei álarcosbál', ami tematikusan megy végig a Syrius legendás 1970-73 közötti időszakán, újraértelmezve a mára klasszikussá vált műveket.
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 30. csütörtök, 19:00

Az Ivan & The Parazol 2010-es megalakulása óta törekedett új dolgok, kreatív ötletek megvalósítására. A Müpa teljesen más világ egy könnyűzenésznek: más színpadkép, más közönség, más akusztika. Éppen ezek a különbségek teszik azonban érdekessé és értékessé azt, ha egy rockzenekar szólaltatja meg zenéjét a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Számtalan példa igazolta: van átjárás a könnyű- és a klasszikus zene között. Természetesen ez is csak úgy működhet, ha kész koncepcióval érkezik az ember a Müpa koncerttermeibe, de valami olyannal, amit addig sehol másutt nem mutatott be. Az Ivan & The Parazol zenészei is úgy képzelik, hogy egyszeri és megismételhetetlen művet kell létrehozni ezen a színpadon, olyat, amelyik a helyszín adta lehetőségeknek köszönhetően egy alapvetően rockzenekar több dimenzióját is meg tudja mutatni.

Az Ivan & The Parazol már eddig is ismert volt a magyar rockmúlt ápolásáról, ám most egészen mélyre ásnak, és egész estés műsorral tisztelegnek a klasszikus Syrius előtt. Teszik ezt oly módon, hogy feldolgozzák, átgyúrják, saját képükre formálják az 1968-1973 közötti időszak kislemezeit és persze az idén negyvenöt éves Az ördög álarcosbálja című örökérvényű klasszikus egyes szerzeményeit.

'Music is the healing force of the universe'

A progresszív rock, beat és jazz találkozása az Ivan & The Parazollal.
Egy 'zenei álarcosbál', aminek három tétele tematikusan megy végig a Syrius legendás 1970-73 közötti időszakán, újraértelmezve a mára klasszikussá vált műveket.

I. tétel - Így mulat egy beates úr
Klub. Földön ülő lányok és fiúk. Fáradt a nap, készül lenyugodni. De bent szól a zene, a beat.

II. tétel - The Devil's Masquerade
A formáció egyetlen megjelent nagylemeze. Álarcosbál. Körkép mindarról, ami a 20. században inspirálta a zenészeket. Megfigyelés és ítélet.

III. tétel - Terra Nullius
A Syrius és az Ivan & The Parazol története talán itt ér össze. Törekvés és lehetőségek, melyek a zenekart kijuttatják külföldre, hogy megmutassák a világnak, mit tudnak.

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként is remekel.

Kövess minket!


További ajánlataink


Postmodern Jukebox: The ’10’ Tour Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A zongorista-hangszerelő Scott Bradlee 2011-ben indította útjára Postmodern Jukebox elnevezésű projektjét, amellyel tíz éve töretlen sikerrel turnéznak, és amely minden…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Régi balladakincsünk egyik legbecsesebb darabja, a Barcsai szeretője az egészestés bűnügyi táncdráma kiindulópontja. A férjét megcsaló feleségre rettenetes büntetés vár,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!