Program


Imre Zoltán Kortárstánc Fesztivál: Antal-Jobbágy-Pál: Akkor majd a gólya/ Szőllősi: A Falka

Imre Zoltán Kortárstánc Fesztivál: Antal-Jobbágy-Pál: Akkor majd a gólya/ Szőllősi: A Falka

Táncszínházi előadás a gyermektelenséggel való szembenézésről - férfi nézőpontból. 50 perc hiányról, gyászról és a külvilágról, ami mindezt körülveszi.

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 2. hétfő, 19:00

Mi történik, ha nem születik meg az a gyermek, akit vártál? Ha hiába próbálkoztok éveken keresztül, a legjobb orvosok is csak a vállukat vonogatják? Hogyan válsz termékeny és teremtő életté, ha nem lehetsz apa? Vagy nem úgy lehetsz az, ahogy elképzelted?

Az előadás férfiakkal készült interjúk és a társulat mozgásasszociációi alapján született meg.

alkotó előadók: KALMÁR Ákos / JOBBÁGY Bernadett, MÓROCZ Eszter, PETÁK Róbert, TAKÁCS Gergő

koncepció, koreográfia: JOBBÁGY Bernadett
szöveg, dramaturgia: PÁL Dániel Levente
zeneszerző: ANTAL Attila
mentor: RÓZSAVÖLGYI Zsuzsa
rendező: ANTAL Attila, JOBBÁGY Bernadett

köszönet: Dombi Krisztián, Gábor Marina, Mergel Miklós, Szilágyi Krisztián, Lipka Péter, Kallós Viola, Dézsi Kata
Az előadás a Nemzeti Kuturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával készült, a Nemzeti Táncszínház szervezésében.

Az előadás kb. 50 perc, szünet nélkül.

Szőllősi Krisztina: A Falka

A barátság vizsgálatának egyik fő nehézsége maga a definíció, hiszen az emberek nagyon sokféle kapcsolatot neveznek barátságnak, mely egy általánosított, ideáltipikus, ugyanakkor társadalmilag és kulturálisan meghatározott, változó kép bizonyos elemeit hordozza. Ha kutatóként valamiféle objektív kritériumhoz próbáljuk kötni a fogalmat, akkor ezzel figyelmen kívül hagyunk sok olyan kapcsolatot, amit mások barátságnak tartanak. Emiatt a szociológiai kutatások jó része a barátság meghatározását a válaszadóra bízza.

Felnőtt férfiak barátságai nagyrészt inkább meghatározott, strukturált cselekvésekhez kapcsolódnak, kevésbé összetettek, vagyis specializáltabbak. A férfi barátságokat a közös tevékenységek és tapasztalatok jellemzik. A férfiak nem beszélnek az érzéseikről, közös tevékenységek kötik össze őket. Általában szeretnek minden férfiakhoz tartozó klikkhez, klubhoz vagy csapathoz csatlakozni.

Ezt a klikket nevezhetjük falkának is, ahol a legerősebb a falkaszeretet, a „közösségi szellem”. Általában minden falkában a hierarchia szabályozza a rendet, azonban ebben a falkában nincs hatalmi rangsor, a férfiak nem küzdenek meg egymással a vezérségért. Miért is volna erre szükség, amikor a falka egy összetartó nagycsalád. Azonban felmerül a kérdés, meddig összetartó a falka? Mi vezethet ahhoz, hogy egy erős rendszerben meginogjon a bizalom? Mennyire erősek a kötődések, mikor bukik elő a felszínesség. Hogyan töri meg a Nő a falka rendszerét, megváltoztatja-e annak íratlan szabályait?

Táncművészek: Földesi Milán, Raj Martin, Emanuele Co, Nagy Nikolett, Varga Lotti

Zene: Kalotás Csaba
Fény: Katonka Zoltán
Jelmez: Károlyi Krisztina
Térinstalláció: Piroska Nonó
Mentor: Barta Dóra
Koreográfus: Szőllősi Krisztina

Az előadás kb. 45 perc, szünet nélkül.

 

A produkciókat az Imre Zoltán Kortárstánc Fesztivál keretein belül mutatjuk be.
A fesztivál az NKA Imre Zoltán Program támogatásával jött létre.

 

Ajánlatunk


Két jubileum varázslatos találkozása a Müpa színpadán: a Talamba Ütőegyüttes fennállásának huszonötödik évfordulóját Muszorgszkij idén százötven éves zeneművével, az Egy kiállítás képei című zongoraciklus 21. századra hangolt feldolgozásával ünnepli - az Emerson, Lake & Palmer és Tomita Iszao verziói után így teremtve egy saját változatot a 19. századi remekműből ütőhangszerekre és elektronikára, DJ Bootsie közreműködésével.

Szophoklész: Oidipusz király című drámája nyomán írta: Pintér Béla

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!