Program


III. New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál - Napijegy 08.27. ( 3 koncert )

III. New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál - Napijegy 08.27. ( 3 koncert )

A kamarazenét és annak leghitelesebb bemutatását helyezi középpontba a Miranda Liu hegedűművésznő – Magyarország legfiatalabb koncertmestere – által alapított, idén harmadik alkalommal megrendezett New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 27. péntek, 15:00

III. New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál - Napijegy 08.27. (3 koncert)

Balassa Sándor életpályája igen tekintélyes, művei hangzásvilágban éppúgy gazdagok és változatosak, mint a hangszerek, amelyekre darabokat komponált. Az idén eltávozott zeneszerző előtt egy emlékkoncerttel tisztelgünk, ahol kiemelkedő kortárs művészek adják elő Balassa emlékezetes alkotásait.

Bár Liszt szólózongorára írt műveit az egész világon repertoárra tűzik, hegedűre és zongorára írt darabjait még itthon is igen ritkán hallani, kiválóságuk ellenére. Így került ezúttal előtérbe a 2. elégia hegedűre és zongorára, többek között A Villa d 'Este szökőkútjai mellett. Lengyelország egyik legnevesebb fesztiválján Miranda Liu és Szalai Éva művésznők egyedüli magyar produkcióként meghívást kaptak országunk képviseletére 2018-ban, hogy közelebb vigyék a magyar kultúrát a lengyel közönséghez. Ennek, valamint a lengyel-magyar barátság tiszteletére hangzanak el Liszt mellett Közép-Európa korszakalkotó lengyel szerzőinek művei.

Bécsi, valamint az Eszterházy-családnál töltött időszaka Schubert számára igen produktívnak mutatkozott, hiszen 1824-ben született meg a virtuózitást nem nélkülöző Arpeggione szonáta, valamint a Grand Duo is, utóbbi azonban csak a szerző halála után jutott el a közönséghez. Az orosz gyökerekkel rendelkező Georgy Tchaidze számára sem Schubert, sem a magyar kamarazenei élet nem ismeretlen, a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál visszatérő vendége. Magyarország legfiatalabb koncertmesterével, Miranda Liuval, valamint Bartosz Koziak, lengyel csellistával kiegészülve pedig már összeszokott duóként mutatják be a két darabot. Schubert vonós kamarazenéje szintén elmaradhatatlan a szerzőnek szentelt esteken, amelyet a Central European String Quartet biztosít a közönségnek.

Ajánlatunk


Szerelem, érzékiség, pénz és botrány utáni hajsza Jean de Létraz pazar bohózatában, parádés szereposztással a Veres 1 Színház előadásában. Házasoknak kötelező! Szingliknek még inkább!

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Kövessen minket!


További ajánlataink


Jótékonysági koncert a tiszta lélegzetért

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A Budafoki Donhnányi Zenekar jótékonysági koncertje a Tüdőgyógyászati Alapítvány javára, a szerencse forgandóságát, a szerelem múlandóságát hirdető lírai, tréfás, pajzán,…

Oidipusz Szép

Radnóti Miklós Színház

Szophoklész drámájából Robert Icke készített egy izgalmas, friss, modern átiratot. A jól ismert ókori történet ezúttal napjainkban, egy választás éjszakáján…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!