Program


HolddalaNap Zenekar lemezbemutató

HolddalaNap Zenekar lemezbemutató

Kerek hold alatt felfele szaladnak az énekek. Lajtorja az ének, imádság-ösvény. E tavaszi napon a hangok felfele esőjébe hívogatunk Benneteket fürdőzni, ég fele kanyargó muzsikákban felfrissülni. Moccan a lélek, zsendül a test, táncra ébred: új lemezünk dalai pergő, szaladós dalok – a szív ébredésétől a szerelmi balladán át a békesség-imádságig átpezsgetik talptól fejtetőig az élet sok pontját… Imádság-koncert ez és…  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 27. péntek, 19:00

A zenekar tagjai sokat jártak ősi ünnepeken, megmerítkeztek a muzsika hajnalában, s nemcsak a tradicionális muzsika formavilágát, hanem rituális szerepének lehetőségeit is kutatják modern világunkban… E különleges lemezbemutató koncert dalai a közép felé vágyakozás lüktető feszültségét, a spirituális útkeresés tüzének izzását hordozzák, mint a régi-régi ünnepeken: táncos imádságok... A muzsika s a tánc a hagyományos kultúrákban napi szinten szolgálták a középhez való kapcsolódást. A zenekar dalai ilyen értelemben a rítusok világához közelítenek. A hangszerelés is ezért tradicionális, s ami nagyon különleges: kifejezetten táncos, s mégis spirituális, hiszen a hagyományos rítusokban a legkomolyabb áhítat s a móka, az ima és a tánc együtt van jelen: „minden körbeér”…
Draskóczy Lídia táncház-díjas hegedűsünk, Szlama László, a Zeneakadémia Junior Príma díjas ifjú koboz-tanára, Balogh Guszti, a roma muzsika prominens képviselője a zenekar tagjai: a magyar népzene jeles szakértői. Az ő hagyományismeretük fonódik össze Gulyás Anna énekes-néprajzkutató mesemondó rítusokból merített költői világával, s egészül ki a zenekar többi tagjának sokágú szakmai s kulturális tudásával: Ölvedi Gábor több, mint 20 éve kutatja a világ különböző népeinek ritmusait s építi be őket egyedülálló módon lüktetésünkbe, Vajdovich Árpád a maga által készített csoda-hangszerek pergetésével, Alex Torres perui gitárosunk brilliáns latin ritmusok zengetésével fűszerezi meg muzsikánkat.

A számos európai szakrális kórusversenyen első helyezett Kodály Kórusiskola kicsinyekből álló Gaudete énekkara vendégszerepel az esten!
Az est során vendégként fellép: Gerzson János (ud, baglama, ney), a keleti muzsikák jeles mestere - Palya Bea alkotótársa; Kerényi Róbert (töröksíp, furulya), a moldvai és gyimesi muzsika nagy „öregje”; Guessous Majda Mária (ének, baglama), a Zeneakadémia ifjú ének-tanára - Junior Prima díjas énekes és Orbán Johanna (ének) - a Dalinda énekese, akinek Nőnapon volt a Fonóban lemezbemutatója.

A koncerthez képvarázst sző Szarka Fedor Guido grafikus-művész, s Bodóczky Tóni, a MOME filmes tanára, valamint Bognár Zsolt, az Everness Fesztivál fényvarázs-mestere.

Az esten fesztiválba illő hangulattal találkozhatunk: a Fonó tereit népi kelmék fogják színesíteni, az Ambrozsóky Tanya házi sajtjaiból lehet csemegézni, s egy egészen különleges programmal folytatódik a műsor: a „Népek Táncai” táncörvénnyel és táncházzal, hogy lélek s test együtt ugrándozzék felfele! Flamenco, arab, roma, moldvai és szabadon forgó táncok egy körben, mindez élő muzsikaszóra! A táncot jeles táncosok vezetik, a talpalávalót a HolddalaNap Zenekar muzsikusai szolgáltatják a jelen levő vendégmuzsikusok segítségével. A táncházat egy közép körüli kerengő tánc zárja és nyitja: hiszen e muzsika ezt az utat kutatja befelé s felfelé…

A HolddalaNap Zenekar „Tánc a Mindenséggel” című albuma 2018 áprilisában jelenik meg Kő Boldizsár zseniális grafikáival díszítve. Előző lemezünk Gryllus Dániel szerint a legszebb lemez díjat érdemelné: új lemez is benevezhet a szépségversenyre! A korong megvásárolható a lemezbemutatón, rendelhető a zenekartól, s letölthető lesz az internetes felületekről.

Muzsikál a HolddalaNap Zenekar:
Balogh Guszti (ének)
Draskóczy Lídia (hegedű)
Gábos Barna (bambusz-és fa fuvolák)
Gulyás Anna (ének)
Szlama László (ének, koboz, citera)
Ölvedi Gábor (ütőhangszerek, vokál)
Alex Torres (Perú) (gitár, baglama, vokál)
Vajdovich Árpád (basszusgitár, nagybőgő, vokál)

és vendégeik:

a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Gaudete Gyermekkara
Gerzson János (ud, baglama, ney)
Kerényi Róbert (töröksíp, furulya)
Guessous Majda Mária (ének, baglama)
Orbán Johanna (ének)
valamint
Mikó Dávid és Podmaniczky Dorottya (tánc)

Program:

19: 00 – 20:30 – HolddalaNap lemezbemutató koncert
20:45 – 23:00 Népek táncai táncház
Roma, moldvai, arab, flamenco, és szabadon forgó táncok tánctanítással élő muzsikaszóra a HolddalaNap Zenekarral és vendégeivel

Ajánlatunk


A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Kövessen minket!


További ajánlataink


KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Margit Auer: Mágikus állatok iskolája Milyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!