Program


Harcsa Veronika–Gyémánt Bálint Quartet: About Time

Harcsa Veronika–Gyémánt Bálint Quartet: About Time

Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint és az idő - ez a viszonyrendszer több szempontból rejt magában izgalmakat. Új lemezük címe About Time. A zene időben zajló művészet, a jó „time”, a karakteres ritmikai alap pedig a jazz lelke. Ennél szubjektívebben tekintve: a két művész élete különleges pillanathoz érkezett.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 22. kedd, 20:00

Mestereik és a rájuk nagy hatást gyakorló zenészek még igencsak aktívak, a náluk fiatalabb generáció, amelyre talán ők hathatnak, érett, friss hanggal érkezik. Úgy érezték, itt az ideje mindezt megünnepelni.

E viszonyrendszerben a Müpa is fontos szerepet játszik. Harcsa Veronika 2008-ban mutatkozott be kvartettjével a Jazz Showcase-en, Gyémánt Bálint nem sokkal később még a Transform Quintet tagjaként lépett fel a rendezvényen. 2011-ben a kivételesen öt tagot számláló Harcsa Veronika Quartet már Bálinttal kiegészülve a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben adott sikeres koncertet. Ettől kezdve pedig alig volt év, amikor ne kaptak volna meghívást a Müpába saját jogukon vagy vendégművészként, hiszen elismertségük és az őket mindig új mondanivaló kifejezésére sarkalló kreativitásuk ezt kívánta. A belga Nicolas Thys bőgőssel és Antoine Pierre dobossal alkotott négyesük először 2019 júniusában játszott a Müpában, ekkor a Shapeshifter című albumot mutatták be. Ez alkalommal a náluk idősebb kollégák közül László Attila gitáros és Dresch Mihály fúvós, az ifjú tehetségek korosztályából pedig Nagy Emma énekes és Cseh Péter gitáros érkezik, hogy megmutassa, az egymásra gyakorolt hatások kifürkészhetetlen módokon, varázslatos utakon történnek. A közös zenélés kivételesen emelkedett pillanataiban pedig az idő végül megszűnik létezni.

Rendező: Müpa

Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet:

ének: Harcsa Veronika
gitár: Gyémánt Bálint
bőgő, basszusgitár: Nicolas Thys
dob: Antoine Pierre

Vendégek:

gitár: László Attila
szaxofon, fuhun: Dresch Mihály
ének: Nagy Emma
gitár: Cseh Péter

Ajánlatunk


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

A nulladik perc ősbemutató, csodás látványvilágot és igazi sztárparádét ígér. Udvaros Dorottya, Grisnik Petra, László Lili, Pataki Ferenc, Rohonyi Barnabás, Ficzere Béla játsszák a fordulatos komédiát.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Janikovszky-est vaksötétben / avagy a lemez két oldala

MiMozink Lurdy - Terem 1.

Egy egyedülálló képzeletszínházat élvezhet a közönség. "A lemez két oldala" címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra…

SUKHISHVILI - Grúz Nemzeti Balett

Erkel Színház

Mi a közös Charlie Chaplin, Bridgitte Bardot, és Sting között? Mindannyian rajonganak az áprilisban Budapestre látogató Grúz Állami Népi Együttesért!

Szerelem, érzékiség, pénz és botrány utáni hajsza Jean de Létraz pazar bohózatában, parádés szereposztással a Veres 1 Színház előadásában. Házasoknak…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!