Program


Hair (1979) - Hősök, lángelmék, bolondok Miloš Forman filmjeiben / MÜPAMOZI

Hair (1979) - Hősök, lángelmék, bolondok Miloš Forman filmjeiben / MÜPAMOZI

Hair - angol nyelven, magyar felirattal

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 6. hétfő, 19:00

Volt egyszer egy Hair. Eredetileg off-Broadway musical, amelyet 1967-ben mutattak be New Yorkban. Jó zene, sok-sok hippiség. 1750 előadás. Londonban közel kétezer. Vonzó és eredeti volt benne az új generációs zene, az, hogy egy hippi közösség/kommuna köré épül, hogy felvillan benne a New Age gondolkodás és a vietnami háború. Az akkor még javában tartott, amikor Forman a Hairt filmre vitte, már vége volt. Talán ezért is vált keményebbé, drámaiabbá a meglehetősen laza librettó; a történet sokkal komolyabbra fordult. Egy oklahomai srác megkapja behívóját, és nekivág a világnak. New Yorkban találkozik egy hippi közösséggel, az ellenkultúrával, lázadó eszmékkel, egy különös zenei világgal és a szerelemmel.
A Hair kultuszfilmmé vált. Érthető, hiszen dalba-táncba sűríti az új generáció értékrendjét. Pontosabban fogalmazva: mindazt, amit a fiatalok nem fogadtak el. A Hair minden perce provokál. A hatalom és a nyárspolgárok orra alá tolja, hogy tele van a hócipője a hárombetűs nevű intézményekkel, a hatalomiparosokkal, a háborúval, a rasszizmussal, s már-már gyermeki örömmel zaklatja őket a drogok felsorolásával és más illetlen szavakkal. S bár ez alkalommal a díjeső elmaradt, a kritikusok szerették a filmet. Az egészben az a vicc, hogy a Hair minden eredetisége mellett nagyon is tiszteletben tartja az amerikai filmmusical műfaji szabályait. Talán éppen ennek köszönhető, hogy a laza, epizodikus történet mégsem esik szét. És hogy a végén - amikor a szemünket törölgetjük - az az érzésünk, több ez, mint egy musical. Elmélkedés a szabadságról, a lázadásról, arról, hogy van-e választásunk.

házigazda: Réz András

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Majka lenyűgöző koncertélményt hoz 2024. március 23-án az MVM Dome-ba! (A jegyárak a jegyfogyás tükrében dinamikusan emelkedhetnek.)

Kövessen minket!


További ajánlataink


Táncháztalálkozó

Papp László Budapest Sportaréna

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Mesterek és Tanítványok - a Virtuózok virtuózai, Plácido Domingóval

MÜPA, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

2024. május 23-án a Virtuózokban is szereplő mentorok, zsűritagok együtt fognak színpadra állni és koncertet adni a fiatal tehetségekkel.

A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!