Program


Góliát

Góliát

A film írója és rendezője, Peter Grönlund elsősorban mai társadalmi és politikai problémákra reflektál filmjeiben.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 14. szerda, 17:00

Góliát (Goliath)
16 éven aluliak számára nem ajánlott
svéd krimi-dráma, 88 perc, 2018

Bemutató dátuma: 2019. augusztus 8.

Egy kis svéd iparvárosi közösségben, ahol a helyiek nagy része bűnözésből él, a 17 éves Kimmie apja drogkereskedelem miatt börtönbe kerül. A fiúra hárul a feladat, hogy gondoskodjon a megszokott életéből kibillentett család megélhetéséről. Kőkemény választás elé kerül: tovább viszi-e apja üzleti ügyeit, aki igazi férfit faragna belőle, vagy egy jobb élet reményében barátnőjével elhagyja a várost. A film a fiú felnőtté válásának brutális történetéről szól egy hagyományosan patriarchális társadalomban, a mai, változó Svédországban.

A film írója és rendezője, Peter Grönlund elsősorban mai társadalmi és politikai problémákra reflektál filmjeiben. Számos díjnyertes rövidfilmje után első nagyjátékfilmjével (Drifters) az ’A’ kategóriás San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon nyert különdíjat az elsőfilmes rendezők kategóriájában. A Góliátot hat kategóriában jelölték a Svéd Filmakadémia díjára, többek között az év svéd filmje elismerésére. A film végül négy díjat kapott, s elnyerte a legjobb színész, forgatókönyv, vágás és zene Guldbagge-díjait.

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

Örkény István az életéről Elmondja: Mácsai Pál

Kövess minket!


További ajánlataink


Bradley Jaden Live in Budapest Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A West End-szupersztár, Bradley Jaden Trieszt, New York és London után júniusban a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon ad egyedülálló koncertet.

Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds, Palazzo Dorottya

A világ legújabb Madame Tussauds Budapest produkciójában 52 magyar és nemzetközi élethű viaszfigurával, lélegzetelállító installációkkal, rengeteg élménnyel, hang- és fényjátékkal,…

A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!