Program


Gergye Krisztián: „Ha mi árnyak…” - VIII. Nemzetközi Monotánc Fesztivál

Gergye Krisztián: „Ha mi árnyak…” - VIII. Nemzetközi Monotánc Fesztivál

Gergye Krisztián: „Ha mi árnyak...”
bemutató
- monokróm rítus –
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 19. szombat, 18:00

Öt stációból álló sorozat a Róth Miksa Emlékház udvarán. A premier térinstallációja, benne Rabóczky Judith Lilith című szobrával a fesztivál ideje alatt a múzeum nyitvatartási idejében megtekinthető.

Társprogramok: május 16-19. 16:30-tól - információ a Facebook-on: Ha mi árnyak

1. stáció: corpse
2. stáció: protest
3. stáció: oppression
4. stáció: submission
5. stáció: recurrence

"Ha mi árnyak nem tetszettünk, / Gondoljátok, s mentve tettünk:
Hogy az álom meglepett, / S tükrözé e képeket.
E csekély, meddő mesét, / Mely csak álom, semmiség,
Nézze most el úri kegy, / Másszor aztán jobban megy."
(William Shakespeare, fordította: Arany János)

Térinstalláció: Gergye Krisztián
Képzőművészeti konzultáns, alkotótárs: Trifusz Péter
Zeneszerző, zenei előadók: Zombola Péter / Philipp György
Fotós szereplő: Dömölky Dániel
Az előadás térinstallációjában megjelenik: Rabóczky Judit Rita - Lilith című szobra
Felhasznált versek: Áfra János Rítus című kötetéből: Tömeg, A sötétség igéi
Jelmeztervező: Béres Móni
Díszlet: Zöldy Z. Gergely
Asszisztens: Mányoki-Kántor Bence
Produkciós vezető: Gáspár Anna
Produkciós menedzser: Ágoston Eszter
Rendező, koreográfus, előadó, látvány: Gergye Krisztián

Gergye Krisztián Harangozó Gyula és Imre Zoltán díjas táncos, koreográfus, rendező, performer. Az utóbbi években a kortárs tánc, a színház, az opera, a performansz és a képzőművészet műfajai között keresi a határátlépések lehetőségeit. Új monotáncát a Róth Miksa Emlékház udvarára tervezett térinstallációban valósítja meg, szabadtéren. Ezzel a gesztussal az a célja, hogy előadóművészetét kimozdítsa a színház fekete teréből, és nézőinek szabadabb szemlélődésre adjon lehetőséget egy felfedezésre váró tér sajátos atmoszférájában.

Helyszín: Róth Miksa Emlékház (1078 Budapest, Nefelejcs utca 26.)


VIII. Nemzetközi Monotánc Fesztivál

A nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Monotánc Fesztivál hiánypótló szerepet tölt be a magyarországi kulturális palettán, mint tematikus táncfesztivál. Öt este alatt közel húsz szólótánc produkció várja a közönséget, amelyeket az elmúlt évek kínálatából válogattunk.

A monotánc elnevezést a monodrámák ihletésére és mintájára alkottuk. Azokat az előadásokat soroljuk ebbe a körbe, amelyek alkotóik személyes vallomásait dolgozzák fel. A monotánc azonban nem (feltétlenül) azonos a szólótánccal, így nem kizárólag szóló-előadások tartoznak a meghívott előadások körébe. Az idei előadások némelyikében a szólótáncos mellé zenész társ(ak) csatlakoznak, s van, ahol a szóló egy másik jelen lévő figura viszonylatában bontakozik ki.

A neves hazai alkotó-előadók mellé ez alkalommal is meghívást kaptak külföldi művészek: a szlovák Tomas Danielis, a bolgár származású Miroljuba Petrova, a japán származású Ayumi Toyabe, valamint Lee In Soo és Jaewoo Jung Dél-Koreából.

A színház közelében található Róth Miksa Emlékház is csatlakozik idén fesztiválhoz Gergye Krisztián táncművész/koreográfus különleges, térspecifikus bemutatójának helyszíneként, egyben a rendezvénysorozat nyitóeseményeként.

A fesztiválhoz kapcsolódóan most is lesz tánc-fotó kiállítás, amellyel az idén 75. születésnapját ünneplő Eifert János fotóművész előtt tisztelegünk, továbbá az Orkesztika Alapítvány és a Kontakt Táncért Alapítvány egyperces táncfilmjeinek vetítése színesíti a rendezvény kínálatát, teremtik meg immár hagyományos, családias hangulatát.

A fesztivál a Közép-Európa Táncszínházzal együttműködésben valósul meg.

Ajánlatunk


A Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró betlehemese időnként bohókás, máskor lélekmelengető pillanatokon keresztül számlál vissza Jézus születésének éjszakájáig.

A Hagyományok Háza állandó táncház-sorozatának a Hagyományok Háza Átriuma ad otthont, minden szombaton 21 óra és hajnal 2 között. Szombat esténként itt a helyed a Hagyományok Háza táncházában, tanuld és járd velünk a táncot!

A Beautiful Confusion ZÓRA váratlan, de intenzív feltűnésének címe is lehetne akár. A kaliforniai születésű és részben ma is Amerikában élő Urbányi Zóra 2021-ben élénk visszhangot váltott ki Kollár-Klemencz László Iszom a bort című dalának feldolgozásával, ami után egymást követték saját szerzeményei.

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!