Program


Gaudeamus bérlet V/4.előadás

Gaudeamus bérlet V/4.előadás

A régizene-játék meghatározó egyénisége, Vashegyi György igen ritkán vezényel 20. századi zenét, kortárs ősbemutatót pedig csak egészen kivételes alkalmakkor – igaz, akkor olyan nagyszabású darabokat, mint Gyöngyösi Levente operáját vagy kórusműveit.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2014. március 29. szombat, 15:30

Ezúttal a nagyszerű Várdai Istvánnal közösen a 2013-ban Kossuth-díjjal kitüntetett Dubrovay László Csellóversenyének premierjére vállalkozik. Francis Poulenc zenéje egészen mostanáig nem szerepelt Vashegyi – több mint száz zeneszerzőt felvonultató – repertoárján. A 20. század egyik legszebb egyházzenei kompozíciójáról egy rutinos együttes élén alakíthatja ki saját olvasatát, hiszen a Szent István Király Szimfonikus Zenekar és Oratóriumkórus az elmúlt években már több alkalommal is megszólaltatta ezt a nagyszerű, rendkívül személyes hangvételű és misztikus hatású darabot.

A hangverseny „nyitányaként” felcsendülő fiatalkori Bartók-darab (Kép portré) hegedűversenyként fogalmazott nyitótételében a zenekar koncertmestere, Dóczi Áron lesz a szólista. A közelmúltban elsősorban kamarazenészként hívta fel magára a figyelmet, a barokktól a kortárs zenéig sok-sok izgalmas produkcióban vett már részt. Kurtág György egyik darabjában például „ tündérien testetlen előadásával” ragadta meg egy kritikus figyelmét. Erre a tündérien testetlen hangra lesz majd szüksége a Bartók-tétel megszólaltatásakor is.

Műsor:

Bartók: Két portré, op. 5 (BB 48b)
Dubrovay László: Csellóverseny (ősbemutató)
Poulenc: Stabat Mater

Közreműködik: Rácz Rita (szoprán), Dóczi Áron (hegedű), Várdai István (cselló) Zuglói Filharmónia – Szent István Király Szimfonikus Zenekar és Oratóriumkórus

Ajánlatunk


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

A Jóbarátok egyik írójának komédiája rengeteg humorral mutatja be az emberi játszmák változatos és hol vérre menő, hol röhejes természetrajzát.

Világhírű bűvészek és az ország legjobb illuzionistái együtt, egy vadonatúj műsorban!

Kövess minket!


További ajánlataink


Székely Csaba: Semmit se bánok

Pinceszínház

Bizonyos vidékek, valahogy mindig kitermelik a diktatúrákat, amelyek pedig mindig kitermelik ezt a három típust: a bántalmazót, a helyezkedőt és…

Alexis Michalik: A történetőrző

Hatan Társulat, Bethlen Téri Színház

Öt kiváló színész, Kecskés Karina, Kovalik Ágnes, Király Attila, Sipos Imre és Sipos Áron 36 karaktert formál meg ebben a…

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!