Program


Gaudeamus bérlet V/3.előadás

Gaudeamus bérlet V/3.előadás

Kocsis Zoltán, a karmester és Kocsis Zoltán, az átíró – a magyar zenei élet meghatározó személyiségének, áldásos munkájú vezéregyéniségének e két aspektusát hozza közelünkbe a koncert, amelyet a Zuglói Filharmónia, azaz a Szent István Király Szimfonikus Zenekar és Oratóriumkórus társaságában ad majd a nagy muzsikus.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2014. január 25. szombat, 15:30

Bartók Béla 1929-es sorozata, az eredetileg zongorakíséretes Húsz magyar népdal öt tételét maga a zeneszerző is áttette zenekarra, Kocsis Zoltán pedig megvilágító erejű nagyzenekari hangszereléssel látta el e sorozatot. Ezt a népdalokban gyökerező, ám mindenestől eredeti remekművet a nyugati zenekultúra alighanem legtiszteltebb és legtöbbet elemzett alkotása, a IX. szimfónia követi majd – természetesen Beethovené. „Hogy ez a hatalmas szóhalmaz még nem temette maga alá a szimfónia zenéjét?” – csodálkozott Claude Debussy a Beethoven-szimfóniát meg- és körülmagyarázó írások könyvtárnyi mennyiségén, s persze a Kilencedik csorbítatlan nagyságán és hatóerején. Ezt csodálhatjuk meg Kocsis Zoltán és a zuglóiak koncertjének második részében is, egészen a rég külön életet (is) élő Örömóda felhangzásáig. Magyar és egyetemes – e két nagy viszonyítási pontot kínálja hát elénk a koncert, méghozzá gyönyörködtető harmóniában.

Műsor:

Bartók: Húsz magyar népdal (BB 98 – Kocsis Zoltán átirata)
Beethoven: IX. (d-moll) szimfónia, op. 125

Közreműködik: Szakács Ildikó (szoprán), Wiedemann Bernadett (alt), Horváth István (tenor), Palerdi András (basszus) Zuglói Filharmónia – Szent István Király Szimfonikus Zenekar és Oratóriumkórus

Ajánlatunk


A 2023/24-es évadban fennállásának kétszázadik évfordulóját ünneplő Miskolci Nemzeti Színház a bicentenáriumi szezon nyitóelőadásaként az alapítók emléke előtt azzal tiszteleg, hogy ugyanazt a színdarabot mutatja be, amellyel elődei a teátrumot annak idején megnyitották.

A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig egytől egyig slágerré váltak. Üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus történet szeretetről, családról, összetartásról – és persze szerelemről. Igazi gyöngyszem!

Marius Petipa – Mirzoyan Albert / Ludwig Minkus A BAJADÉR Klasszikus balett három felvonásban

Kövess minket!


További ajánlataink


Mamma Mia! Szép

Madách Színház

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. 2014-es…

Székely Csaba: Semmit se bánok

Pinceszínház

Bizonyos vidékek, valahogy mindig kitermelik a diktatúrákat, amelyek pedig mindig kitermelik ezt a három típust: a bántalmazót, a helyezkedőt és…

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!