Program


FREESZEMLE - BALATON METHOD
2

FREESZEMLE - BALATON METHOD

21.00 filmvetítés
22.30 – beszélgetés az alkotókkal

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 10. kedd, 21:00

FREESZEMLE

BALATON METHOD
(rendező: Szimler Bálint, operatőr: Rév Marcell, zenés road movie, 90 perc, 2015.)

„Mindenki fejében él egy napfényes, fürdőzős, hajózós, lángosos kép a Balatonról, melyet Szimler Bálint és Rév Marcell Balaton Method című zenés filmjükkel most a zenei anyaghoz hűen alternatív módon közelítenek meg. (…)A Balaton Methodnak nincs klasszikus értelemben vett története. Szervezőelve a tó, rövid, frappáns átkötő képekkel, jelenetekkel különféle bandák (mint például az Akkezdet Phiai & Amoeba, a Bin-Jip, a Hó Márton és a Jégkorszak, a Grand Mexican Warlock, a Quimby, a Punnany Massif, az Elefánt stb.) klipjei követik egymást. Közös bennük, hogy a Balaton más-más tájain (Balatonföldvár, Szántód, Balatonalmádi, Révfülöp, Fonyód, Siófok, stb.), más-más szituációkban, és más-más évszakban pengetik a gitárokat, verik a dobokat és a billentyűket. Így a Balaton Method sem játékfilmnek, sem dokumentumfilmnek nem nevezhető, nehéz beskatulyázni, nehéz besorolni bármilyen műfajba. (…) A hangulat kiváló, a zenék ütősek, és a hangvétel alapvetően vidám, vicces, még akkor is, ha mélabúsabb, elgondolkodtatóbb számok hangzanak el. Frappáns képi, verbális és zenei poénok, gegek csattannak el. (Benke Attila, Prae.hu, 2015.)

Ajánlatunk


A Beautiful Confusion ZÓRA váratlan, de intenzív feltűnésének címe is lehetne akár. A kaliforniai születésű és részben ma is Amerikában élő Urbányi Zóra 2021-ben élénk visszhangot váltott ki Kollár-Klemencz László Iszom a bort című dalának feldolgozásával, ami után egymást követték saját szerzeményei.

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

A nemzetközi historikus régizenei előadópraxis egyik legjelentősebb képviselője, a világhírű holland csembaló-, orgonaművész és karmester, Ton Koopman idén októberben tölti be 80. életévét.

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

Habana Social Club - Búcsú turné

Országosan

Las Vegas előtt még egy utolsó koncert turné Európában. - A HABANA SOCIAL CLUB zenekar Chavez Alberto Reyessel és a…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!