Program


Aktuális előadások


Jegyvásárlás

C. Franck: E-dúr korál
Duruflé: Három tánc
Liszt: E-dúr legenda (Paolai Szent Ferenc a hullámokon jár)
Debussy: Három noktürn - Ünnepek
Saint-Saëns: Haláltánc, op. 40
Muszorgszkij: Éj a kopár hegyen

Nomen est omen: Frédéric Champion bajnok, az orgona bajnoka. Olyan művész, akinek játékát - amint a kritikák fogalmaznak - frissesség, erő, áttetsző hangzás, szuggesztív kifejezés és invenciógazdagság jellemzi, akinek merész interpretációit izzó szenvedély hatja át. A francia muzsikus jó néhány nagy versenyen ért el első helyezést, s ma már a világszerte keresett és ünnepelt művészek társaságának tagja. Különleges zenei kalandra hívó műsorát a többnyire csak orgonista-berkekben ismert Maurice Duruflé gyönyörű Három tánca és az iskolateremtő César Franck utolsó műveinek egyike, a nagyszabású, ünnepi E-dúr korál nyitja.

Champion a rendkívül összetett és látványosan virtuóz kompozíciókat rendszerint kotta nélkül szólaltatja meg, s ezzel nagy feltűnést kelt, bárhol is járjon a világban. Abban is egyedi, hogy a jól ismert szimfonikus művekből saját átiratot készít, soha nem hallott színekkel gazdagítva a hangzást. Az izgalmas vállalkozások közül ezen a koncerten is hallhatunk néhányat, így Muszorgszkij boszorkányszombat-jelenetét, vagy egy másik, hasonló témájú szimfonikus költeményt, a zseniális orosz szerző francia pályatársa, Saint-Saëns tollából. Debussy zenekaron pazar pompával megszólaló tétele is izgalmasnak ígérkezik orgonás változatban, már csak az a kérdés, milyen hangszíneket választ hozzá a művész a Müpa hangszerének szinte kimeríthetetlen lehetőségei közül.


Rendező: Müpa

 

Ajánló


JOSÉ CARRERAS

Papp László Budapest Sportaréna

A legendás tenor, José Carreras utolsó világ körüli turnéjának keretében hazánkba is ellátogat…

Három gitárművész, akik három különböző stílusban, mégis egységesen, egymás játékát kiegészítve vagy éppen…

A Kávészünet zenekart Csillag Születik című műsorban tűntek fel, és szereztek országos ismertséget.

Ajándékozzon jegy.hu
utalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Interticket
Kultúra Kártya

A Kultúra Kártya szolgáltatásaival a jelenleg alkalmazott legnagyobb kedvezményeket vehetik igénybe a munkáltatók és munkavállalók

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!