Program


Frank Peter Zimmermann és a Gustav Mahler Jugendorchester

Frank Peter Zimmermann és a Gustav Mahler Jugendorchester

Zenekar a központban
Frank Peter Zimmermann és a Gustav Mahler Jugendorchester  több...

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. március 31. csütörtök, 19:30

Henri Dutilleux: Métaboles
Bartók: Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára (BB 114)
Bartók: I. hegedűverseny (BB 48a)
Beethoven:V. (c-moll) szimfónia, op. 67

Frank Peter Zimmermann (hegedű)

Gustav Mahler Jugendorchester

Vezényel: David Afkham

A 2016-ban fennállásának harmincadik évfordulóját ünneplő Gustav Mahler Ifjúsági Zenekar valódi sikertörténetet írt. Már az alapító neve – Claudio Abbado – garantálta a sikert, de különleges összetételével is egyfajta esszenciáját adja az európai zenekari hagyományoknak. A bécsi központtal működő együttesbe Európa valamennyi országából érkeznek muzsikusok, akik próbajáték útján nyernek felvételt, de nem egy közülük élvonalbeli nemzeti zenekarok művésze. Ez az együttes fogadott először zenészeket a kelet-európai országokból érkezők közül, Magyarországról és Csehországból, 1992-ben. Az alapító olasz dirigens mellett Mariss Jansons, Pierre Boulez, Bernard Haitink, Franz Welser-Möst, Herbert Blomstedt egyaránt vezényelte az együttest, amely természetesen Európa legrangosabb fesztiváljainak is rendszeres szereplője. Ezúttal az 1983-ban született, a zenekarnál 2010 óta asszisztens karmesteri tisztséget betöltő, egykor Valery Gergiev és Bernard Haitink mellett is segédkező, világhírű zenekarokkal is dolgozó, Németországban született David Afkham áll a karmesteri dobogóra. Az izgalmasan színes műsorban a Fritz Kreisler egykori Stradivariusán muzsikáló Frank Peter Zimmermannt üdvözölhetjük Bartók klasszikus szépségű Hegedűversenyének szólistájaként. A német művészre jellemző, hogy repertoárján hangsúlyosan szerepelnek a nehézségük miatt ritkábban előadott alkotások, valamint erős a kapcsolata a magyar zenével: Ligeti György Hegedűversenyét 2002-ben vette lemezre, az azt követő évben pedig Eötvös Péter vezényletével és a Berlini Filharmonikusok kíséretével adta elő az egyik legtehetségesebb kortárs német zeneszerző, Matthias Pintscher hegedűversenyét.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Paul és Corie friss házasok, a fiú konzervatív, ambiciózus ügyvéd, a lány romantikus és igazi szabad lélek. Az első, tökéletes közös lakást ő találta egy régi ház legfelső emeletén, ahol senki sem zavarhatja őket. Vagy ez csak illúzió? Kacagtatóan fordulatos, vérre menő játszmák kezdődnek azért, hogy mindketten otthon érezhessék magukat közös életükben.

Kövess minket!


További ajánlataink


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!