Program


FILM/ZENE: Az oroszlán ugrani készül (Csortos)

FILM/ZENE: Az oroszlán ugrani készül (Csortos)

magyar akcióvígjáték, 81 perc, 1969

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 20. szerda, 18:00

Rendező: Révész György
zene: Szörényi Levente
operatőr: Illés György, Hildebrand István

szereplők: Bujtor István, Medveczky Ilona, Psota Irén, Ajtay Andor, Madaras József

 

A James Bond paródiában Klauberg, az elmebeteg náci orvos a "Pestis XX" nevű baktériumfegyverrel rémisztgeti környezetét. A tömeggyilkos ampullákat Dubrovnik közelében egy ugró oroszlánra emlékeztető szikla barlangjában rejtette el. Egyetlen ampulláért száll harcba egy rendkívüli ügyességű magyar titkos ügynök és egy náci szervezet, melynek vezetője a szadista Helga, aki elraboltatja Klauberg lányát, hogy hozzájusson az ampullához. Menő Fej kiszabadítja a lányt, és bele is szeret.

Az oroszlán ugrani készül, amely egy olyan korszakban parodizálta a Bond-filmeket, amikor azokat a magyar közönség széles rétegei még nem is láthatták, igazi retro filmcsemege, amely érdekes lenyomata a beatkorszaknak is. A filmipar igényelte az ifjúságot lázban tartó zenekarokat, azok pedig éltek a filmipar adta, egyébként szűkre szabott nyilvánossággal. Révész beleírta a filmbe az Illést, akik pedig megírták az áthallásos Miért hagytuk, hogy így legyen?-t, amely a film nélkül valószínűleg nehezen láthatott volna napvilágot. A zenekar mozgóképes karrierje viszont nem ekkor kezdődött, hiszen szerepeltek már Bacsó Péter Szerelmes biciklisták és Banovich Tamás Ezek a fiatalok című rendezésében, majd Kovács András Extázis 7-től 10-ig című korrajzában is.

A vetítésre az Uránia FILM/ZENE sorozatának részeként kerül sor.
A teljes program elérhető itt.

A programsorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Forgalmazó: Nemzeti Filmintézet - Filmarchívum

 

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

A Beautiful Confusion ZÓRA váratlan, de intenzív feltűnésének címe is lehetne akár. A kaliforniai születésű és részben ma is Amerikában élő Urbányi Zóra 2021-ben élénk visszhangot váltott ki Kollár-Klemencz László Iszom a bort című dalának feldolgozásával, ami után egymást követték saját szerzeményei.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Kövess minket!


További ajánlataink


Szentpéteri Csilla & Band - “Mojito” koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten! Vendég: Carolyn Zhang Yu koloratúrszoprán

NYÁRI KÁROLY - NYÁRINDÍTÓ KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Nyári Károly a koncerten a boldogság, az öröm és a szeretet életérzését fogja átadni a dalokon keresztül a közönségnek. A…

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!