Program


Fesztiválzenekar

Fesztiválzenekar

Az est szólistája a magyar zongoraiskola világhírű reprezentánsa, Várjon Dénes, a zenekart a neves spanyol karmester, Jaime Martin dirigálja.

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 1. péntek, 19:00

A Budapesti Fesztiválzenekar a Richter-bérlet keretében megrendezett hangversenyének nyitószáma Ravel a francia barokk nagy mestere, Francois Couperin előtt tisztelgő ragyogó szvitje lesz, amely ugyanakkor személyes emlékeket is felidéz: tételei a zeneszerző az első világháborúban elesett bajtársainak állítanak emléket. Dohnányi Ernő zeneszerzőként, zongoraművészként, karmesterként, pedagógusként egyaránt meghatározó alakja volt a 20. századi magyar zenetörténet első félszázadának. Egyik legsikeresebb alkotása az 1914-ben bemutatott Változatok egy gyermekdalra, amely egy mindenki által jól ismert melódiára épül: „A humor barátainak örömére, mások bosszúságára" – olvassuk a frenetikus zenei paródiák sorát felvonultató darab címlapján. A második félidőben a lutheránus egyházzene nagy mestere, Felix Mendelssohn-Bartholdy ünnepi 5. szimfóniája hangzik el, amely 1830 nyarán a nagy teológus, Melanchton 1530-as Augsburgi Konfessziójának, a reformáció kiáltványának megjelenésére emlékezve született, fináléjában Luther híres „Erős vár a mi Istenünk" koráljának dallamát megzendítve.

Műsor:

M. Ravel: Couperin sírja
Dohnányi E.: Változatok egy gyermekdalra, op. 25
***      
F. Mendelssohn-Bartholdy: V. (D-dúr) szimfónia, op. 107 „Reformáció”

Közreműködik: Várjon Dénes — zongora

Vezényel: Jaime Martín

Ajánlatunk


Mészáros Árpád Zsolt és Csengeri Attila főszereplésével érkezik a Zenthe Nyár színpadára A púpos című musical!

A színpadi változatot Molnár Ferenc azonos című örökérvényű ifjúsági regénye ihlette. Dés és Geszti dallamai, Grecsó szövegei által a szereplők éneklik el érzelmekkel teli történetüket, mely minden néző számára ismerős lesz.

Caramel 2024. nyarán is visszatér a Margitszigetre!

Kövess minket!


További ajánlataink


“Szeretni bolondulásig” Szécsi Pál dalai Szép

Várkert Bazár

Az első, nagysikerű Megasztárban feltűnt Mujahid Zoltánt az évek során számtalanszor hasonlították Szécsi Pálhoz, így néhány éve arra a döntésre…

BRÓDY JÁNOS koncert dalról dalra Szép

Erkel Színház

A Kossuth- és Liszt-díjas dalszerző előadóművész gondosan eltervezett zenetörténelmi tárlatvezetésre készül egy kétrészes nagykoncerten az Erkel Színházban, 2024. október 23-án.

Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián zenés játéka Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán, a Pannon Várszínház előadásában.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!