Program


Fénygolyók - Élőkép Színház

Fénygolyók - Élőkép Színház

A Bérczi Zsófia vezette Élőkép Színház főként a vizuális színház műfajában hoz létre előadásokat. E műfajban a mű szöveges cselekmény helyett látvány alapú dramaturgia szerint építkezik.

„Az egész teremtett világ egy labda. Az ATYA játszik vele.
Ráüt, de csak azért, hogy örömében visszatérjen.
MINDEN ENNEK MÁSA: ÉGITESTEK – ATOMOK.”
(Az angyal válaszol)

„A Fénygolyók koncepciója 2013 őszén alakult ki, amikor a jeruzsálemi School of Visual Theater-ben voltam vendéghallgató. Absztrakcióra törekedtem, hiszen az elvont egyszerű formák teret engednek az alkotó és a néző szabad képzeletének. Hamar rátaláltam a gömb formára, mely a jelenetek közös nevezője lett.
Az előadásban Az angyal válaszol c. könyvből hangoznak el részletek. E misztikus szövegeknek Izrael külön jelentőséget adott, hiszen a könyvben a második világháború embertelensége közepette kap három zsidó fiatal válaszokat a kérdéseire. Az „angyal” által képviselt és megfogalmazott metafizikus minőségek és a látvány absztrakciója mentén az előadás fókuszában életünk láthatón túli struktúrája áll.
Koncepcionálisan is fontos az űr kérdése: a valami semmivé és a semmi valamivé tétele, az ismert megkérdőjelezése, az ismeretlen megismerése és az elfogadhatatlan átlényegítése.”
(Bérczi Zsófia)

A Bérczi Zsófia vezette Élőkép Színház főként a vizuális színház műfajában hoz létre előadásokat. E műfajban a mű szöveges cselekmény helyett látvány alapú dramaturgia szerint építkezik, és az életre keltett látványelemeké a főszerep – mely esetenként lehet maga az ember is. A formailag és tartalmilag újszerű látásmód kifejeződése, a képzelet feltárása, átélhetősége, illetve ennek átadása iránti vágy által vezérelt ÉLŐKÉP alkotói világa a vizuális kommunikáció és a színház metszetében helyezkedik el. Munkáiban a kép, képzet és képzelet szerves egységet alkot installációval, előadóművészettel.

Az angyal: Ramona Srah, Bérczi Zsófia

Az ember: Hrotkó Heléna, Varga Heni

Zene: Gerzson János

Fénylő kellékek és rádióvezérlés:Tankó Barnabás

Üvegmunkák: Pataki Attila

Tervező, rendező: Bérczi Zsófia

Felhasznált irodalom: Az angyal válaszol (lejegyezte: Mallasz Gitta) és Jalaladdin Rumi: Az atomok verse

Külön köszönet a jeruzsálemi School of Visual Theater tanárainak – Amit Drori-nak, Guy Gutmannak, Ruth Wieder Magannak, Haim Abramsky-nak …
Kooprodukciós partner: Bethlen Téri Színház, SÍN Kulturális Központ

 

Ajánló


Cserháti Zsuzsa és Máté Péter, két zseniális énekes, két feledhetetlen hang és egyéniség.…

2017. évi Budapesti Felnőtt Judo Világbajnokság

Papp László Budapest Sportaréna

2017. augusztus 28. és szeptember 03. között Felnőtt Judo Világbajnokságnak ad otthont a…

Az Őszi Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár kísérőprogramja

Ajándékozzon jegy.hu
utalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Interticket
Kultúra Kártya

A Kultúra Kártya szolgáltatásaival a jelenleg alkalmazott legnagyobb kedvezményeket vehetik igénybe a munkáltatók és munkavállalók

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

x

A felhasználói élmény növelése érdekében oldalunk cookie-kat használ. Oldalunk használatával ön beleegyezik a cookie-k használatába. RendbenTovábbi információ