Program


Fénygolyók - Élőkép Színház

Fénygolyók - Élőkép Színház

A Bérczi Zsófia vezette Élőkép Színház főként a vizuális színház műfajában hoz létre előadásokat. E műfajban a mű szöveges cselekmény helyett látvány alapú dramaturgia szerint építkezik.

„Az egész teremtett világ egy labda. Az ATYA játszik vele.
Ráüt, de csak azért, hogy örömében visszatérjen.
MINDEN ENNEK MÁSA: ÉGITESTEK – ATOMOK.”
(Az angyal válaszol)

„A Fénygolyók koncepciója 2013 őszén alakult ki, amikor a jeruzsálemi School of Visual Theater-ben voltam vendéghallgató. Absztrakcióra törekedtem, hiszen az elvont egyszerű formák teret engednek az alkotó és a néző szabad képzeletének. Hamar rátaláltam a gömb formára, mely a jelenetek közös nevezője lett.
Az előadásban Az angyal válaszol c. könyvből hangoznak el részletek. E misztikus szövegeknek Izrael külön jelentőséget adott, hiszen a könyvben a második világháború embertelensége közepette kap három zsidó fiatal válaszokat a kérdéseire. Az „angyal” által képviselt és megfogalmazott metafizikus minőségek és a látvány absztrakciója mentén az előadás fókuszában életünk láthatón túli struktúrája áll.
Koncepcionálisan is fontos az űr kérdése: a valami semmivé és a semmi valamivé tétele, az ismert megkérdőjelezése, az ismeretlen megismerése és az elfogadhatatlan átlényegítése.”
(Bérczi Zsófia)

A Bérczi Zsófia vezette Élőkép Színház főként a vizuális színház műfajában hoz létre előadásokat. E műfajban a mű szöveges cselekmény helyett látvány alapú dramaturgia szerint építkezik, és az életre keltett látványelemeké a főszerep – mely esetenként lehet maga az ember is. A formailag és tartalmilag újszerű látásmód kifejeződése, a képzelet feltárása, átélhetősége, illetve ennek átadása iránti vágy által vezérelt ÉLŐKÉP alkotói világa a vizuális kommunikáció és a színház metszetében helyezkedik el. Munkáiban a kép, képzet és képzelet szerves egységet alkot installációval, előadóművészettel.

Az angyal: Ramona Srah, Bérczi Zsófia

Az ember: Hrotkó Heléna, Varga Heni

Zene: Gerzson János

Fénylő kellékek és rádióvezérlés:Tankó Barnabás

Üvegmunkák: Pataki Attila

Tervező, rendező: Bérczi Zsófia

Felhasznált irodalom: Az angyal válaszol (lejegyezte: Mallasz Gitta) és Jalaladdin Rumi: Az atomok verse

Külön köszönet a jeruzsálemi School of Visual Theater tanárainak – Amit Drori-nak, Guy Gutmannak, Ruth Wieder Magannak, Haim Abramsky-nak …
Kooprodukciós partner: Bethlen Téri Színház, SÍN Kulturális Központ

 

Kövess minket!


Ajánló


HÓFEHÉRKE - Családi Musical

Papp László Budapest Sportaréna

A jól ismert mese most új köntöst kapva, eddig nem ismert történéseket is…

VÁRkert Mozi

Várkert Bazár, Vetítőterem - Testőrpalota

Titkos múzeumok, Raffaello, Bosch, Botticelli, Uffizi, Hokuszai, orosz avantgarde – művészeti filmek minden…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Interticket
Kultúra Kártya

A Kultúra Kártya szolgáltatásaival a jelenleg alkalmazott legnagyobb kedvezményeket vehetik igénybe a munkáltatók és munkavállalók.

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

x

A felhasználói élmény növelése érdekében oldalunk cookie-kat használ. Oldalunk használatával ön beleegyezik a cookie-k használatába. RendbenTovábbi információ