Program


FÉNY ÉS HANG – HANUKA KONCERT

FÉNY ÉS HANG – HANUKA KONCERT

A Fény és hang koncertek a decemberi ünnepkörök kultúráját, hagyományait, zenéit mutatják be. Együtt várjuk a fényt, megünnepeljük az Adventet és a Hanukát két felejthetetlen koncerttel.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 9. szombat, 19:00

A Hanuka koncert varázslatos zenei élményeket ígér, amelyekkel ünneplőbe öltöztetheted a szíved, s lelked egyaránt. Erre biztosíték a NIGUN, akik a közép-kelet európai zsidó zenei hagyományt hatalmas energiákkal értelmezik újra, a modern jazz nyelvén. Ízelítőt kapunk GRYLLUS VILMOS, GRYLLUS DÁNIEL és SZALÓKI ÁGI 'volt egyszer volt egy kis zsidó' című lemezének jiddis népdalaiból Kányádi Sándor fordításában.

Fellép BOB COHEN (az egykori Di Naye Kapelye vezetője) és MOSER ÁDÁM, akik évtizedek óta gyűjtik a kelet európai zsidó népzenei hagyatékot, bejárva szinte egész Kelet -Európát. Nekik köszönhetően a zenén keresztül tárul fel a sokszínű zsidó folklór emléke.

Az est záró attrakciójaként zsidó egyházzenét, a kántorok rendhagyó nagykoncertjét élvezhetjük. Ezen fellépnek a DOHÁNY UTCAI ZSINAGÓGA KÓRUSA LÁZÁR ZSIGMOND vezetésével, és lenyűgöző hangú szólisták: NÓGRÁDI GERGELY főkántor (Frankel Zsinagóga), operaénekes, „a Zsidó Pavarotti”; FEKETE LÁSZLÓ, a Dohány utcai Zsinagóga, ZUCKER IMMÁNUEL, a Bethlen téri Zsinagóga főkántorai és DÉSI TAMÁS, a Bét Sálom Zsinagóga kántorjelöltje. A műsorban zsidó liturgikus kántorénekek hangzanak el a Messiás-várásról, kórus- és szólódalok hanuka ünnepére.

I. felvonás
Nigun (klez-jazz)
Gryllus Vilmos, Gryllus Dániel és Szalóki Ági (Volt egyszer egy kis zsidó)
Bob Cohen, Moser Ádám (K-Eu yiddish népzene) 

II. felvonás
Kántorkoncert:
Dohány utcai Zsinagóga kórusa (karnagy: Lázár Zsigmond)
Fekete László főkántor (Dohány utcai Zsinagóga)
Nógrádi Gergely főkántor (Frankel Zsinagóga)
Zucker Immánuel főkántor (Bethlen téri zsinagóga)
Dési Tamás kántorjelölt (Bét Sálom Zsinagóga)
Zongorán közreműködik: Teszter Nelli

 

Ajánlatunk


A Tesztoszteron ironikus és humoros látlelet a nemek közti különbségekről és azonosságokról, frusztrációkról és félelmekről, magunkkal hozott és öntudatlanul is működő családi mintáinkról.

David McVicar gyönyörködtetően látványos Tosca-rendezésének középpontjában ezúttal a norvég Lise Davidsent találjuk, aki pár rövid év leforgása alatt New York egyik legnagyobb operacsillagává vált, és immár az olasz repertoárban is ellenállhatatlanul hódít.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Kövess minket!


További ajánlataink


IL VOLO 2024

MVM Dome

Tavaly már a Budapest Aréna is szűknek bizonyult, ezért – közkívánatra – 2024-ben az MVM Dome színpadára érkezik a világhírű…

Szentpéteri Csilla & Band - “Mojito” koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merülj el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten! Vendég: Carolyn Zhang Yu koloratúrszoprán

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!