Program


Jegytípusok


3 600 Ft
A Táncz páholy, A nagy ábránd páholy, Aranyláz páholy, Casablanca páholy, Erkély, Földszint, Hyppolit páholy, Kék angyal páholy, Meseautó páholy

Aktuális előadások


Jegyvásárlás

Rendező: Phil Grabsky

A londoni Nemzeti Galéria egy komoly életmű-kiállítással tiszteleg a világ egyik legmeghatározóbb festőegyénisége, a Lány gyöngy fülbevalóval alkotója, Johannes Vermeer előtt. Munkásságából mindössze harmincegynéhány festmény maradt ránk, melyek közül a brit intézmény kurátorai a zenével kapcsolatosakat mutatja be ezen a kiállításon. A „zene” a kor németalföldi festészetének egyik legkedveltebb tematikája volt, és alkalmat adott rá, hogy a művész részletesen jellemezze modelljét, valamint a kor társadalmát. E nagyra törő kiállítás tehát okkal választotta vezérfonalául a muzsikát. Először e kiállítás alkalmával válik közkinccsé a legújabb kutatások eredménye: az, hogy milyen hatással volt műveire a választott technika és anyag.

Tárlatvezetésünk nem korlátozódik a festmények bemutatására. Bepillantást nyerhetünk Vermeer életébe, a remekművek megszületésének körülményeibe. A 2003-ban bemutatásra került Lány gyöngy fülbevalóval című mozifilm – Colin Firthszel és Scarlet Johanssonnal a főszerepben – 40 millió dolláros jegybevétele bizonyítja, hogy a nagyközönség továbbra is kíváncsi ennek a csodálatos művésznek a munkásságára. Tárlatvezetésünk azoknak a Vermeer-rajongóknak szól, akik nemcsak a művekről, hanem az őket alkotó titokzatos festőgéniuszról is többet szeretnének tudni.

Bemutató dátuma: 2014.01.28.

Ajánló


A londoni National Theatre előadása felvételről, 120 perc, 2010 Angol nyelven, angol és…

Angol képzőművészeti dokumentumfilm, 95 perc, 2016 Angol nyelven, magyar felirattal

December 31-én, Szilveszter kora este egy igazi különlegesség várja a klasszikus zene rajongóit:…

Ajándékozzon jegy.hu
utalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Interticket
Kultúra Kártya

A Kultúra Kártya szolgáltatásaival a jelenleg alkalmazott legnagyobb kedvezményeket vehetik igénybe a munkáltatók és munkavállalók

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!