Program


Jegytípusok


3 600 Ft
A Táncz páholy, A nagy ábránd páholy, Aranyláz páholy, Casablanca páholy, Erkély, Földszint, Hyppolit páholy, Kék angyal páholy, Meseautó páholy

Aktuális előadások


Jegyvásárlás

Leírás

Rendező: Phil Grabsky

A londoni Királyi Művészeti Akadémia régóta várt kiállítása az első átfogó Édouard Manet életmű-kiállítás Nagy-Britanniában. Európából, Ázsiából és Amerikából kölcsönzött művek segítségével sikerült ennek a titokzatos, néha ellentmondásos művésznek a teljes pályaképét bemutatni a Manet: Portraying Life című tárlaton. Manet-nak az egyéni és csoportos arcképek iránti elkötelezettsége eddig sosem képezte kiállítás tematikáját, noha munkásságának közel fele ebbe a műfajba tartozik. Társadalmi portréi épp arról nevezetesek, hogy családjának, barátainak, valamint a kor íróinak, politikusainak és művészeinek arcképén túl az adott párizsi társadalmi réteg jellemzői is bemutatásra kerülnek.

A kiállítás anyaga több mint 50 festmény, köztük olyan remekművek, mint a Zene a Tuilériák kertjében, az Olympia, a Reggeli a szabadban vagy A vasút. A mindenki által ismert művek mellett szerepelnek Manet leggyakoribb modelljéről – feleségéről, Suzanne Leenhoffról – és a korszak élenjáró művészegyéniségeiről – Antonin Proustról, Émile Zoláról vagy Stéphane Mallarméról – készült olajfestmények; valamint a mindennapi életet előremutató, újszerű, modern módon megragadó társadalmi portrék is. A tárlatvezetés alkalmával bepillanthatunk a Királyi Művészeti Akadémia restaurátorműhelyeibe, tanúi lehetünk a kiállítás építésének, hallhatunk kurátori és művészettörténészi szakvéleményeket, miközben megelevenedik előttünk ennek a 19. századi művésznek az élete, a kor izgalmas Párizsa. A londoni National Galleryből (Nemzeti Galériából) közvetített Leonardo-kiállítás megnyitójáról is ismert Tim Marlow művészettörténész lesz vendéglátónk, aki szakembereket kap mikorfonvégre, hogy képet kaphassunk minden idők egyik legnagyobb festőgéniuszának munkásságáról.

Bemutató dátuma: 2013.11.19.

Képek, videók


  • EXHIBITION Manet - Portrék

Ajánló


Mozart: Die Zauberflöte Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából, felvételről, 120 perc, 2006…

Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából, 160 perc, 2017 Olasz nyelven, magyar és…

Ajándékozzon jegy.hu
utalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Interticket
Kultúra Kártya

A Kultúra Kártya szolgáltatásaival a jelenleg alkalmazott legnagyobb kedvezményeket vehetik igénybe a munkáltatók és munkavállalók

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!