Program


EXHIBITION: Az ifjú Picasso

EXHIBITION: Az ifjú Picasso

EXHIBITION: Az ifjú Picasso
Young Picasso
angol művészeti film, 85 perc, 2019
angol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 2. szombat, 11:00

Rendező: Phil Grabsky

Pablo Picasso minden idők egyik legnagyobb művésze. De hogyan lett az? Sokáig figyelmen kívül hagyták a korai évek szerepét sikerében: a nevelést, a rendkívüli eredményekhez vezető tanulást. Három város játszott kulcsszerepet ifjúságában: Malaga, Barcelona és Párizs. A film mindháromba ellátogat, s megvizsgálja Picasso-ra gyakorolt hatásukat. Szigorúan nézve két kulcsfontosságú korszakot elemez - az úgynevezett kék periódust és a rózsaszín korszakot -, vagyis az 1907-ig tartó időszakot, amikor gyakran ábrázolta önmagát például Harlequinként. Majd 1907-ben megszületett az Avignoni kisasszonyok című festmény, amely fordulatot hozott nemcsak a saját művészetében, de általában a művészetben is. Picasso még csak 25 éves volt.
A film a malagai, a barcelonai és a párizsi Picasso múzeummal együttműködve készült.

Ajánlatunk


Soma a nevem, szürke kisegér vagyok. Megláttam egy fehér egérlányt. Na, ebből lett csak a bonyodalom! Majd meglátjátok! Néha csodára van szükség, hogy rendbe jöjjenek a dolgok. A csodát pedig bátorsággal és küzdelemmel lehet kiérdemelni..

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

A Tesztoszteron ironikus és humoros látlelet a nemek közti különbségekről és azonosságokról, frusztrációkról és félelmekről, magunkkal hozott és öntudatlanul is működő családi mintáinkról.

Kövess minket!


További ajánlataink


Gamer Symphony 2024

Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar, MVM Dome

Gamer Symphony – látványos game music show ikonikus videójátékok zenéjével, pazar, az eredeti videójátékok hangulatát idéző látvánnyal, táncprodukcióval és cosplay-show-val.

Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds, Palazzo Dorottya

A világ legújabb Madame Tussauds Budapest produkciója 52 magyar és nemzetközi élethű viaszfigurával, lélegzetelállító installációkkal és rengeteg élménnyel.

Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!