Program


Évszázadok öröksége

Évszázadok öröksége

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

A magyar műemlékvédelem 150 éve

Tudta-e, hogy az Országház tervezője jeles műemlékes építész is volt? Tudja, hogy mióta foglalkozik a műemlékvédelem népi emlékekkel, és hogy jelenleg melyik a legfiatalabb műemlék? Hogy mi a közös Pannonhalmában és Visegrádban? Vagy, hogy a zsámbéki templomrom kiépítése többször is meghiúsult már?

A magyarországi műemlékvédelem idén ünnepli megalapításának 150. évfordulóját. A jubileumi kiállítás archív fényképeken, rajzokon és egyéb dokumentumokon keresztül mutatja be az épített örökség gondozásának történetét, amely átszövi kultúránk és identitásunk. Ikonikus és kevéssé ismert helyreállításokon keresztül mutatjuk be az elvek többszöri változását, a munkákban résztvevő szakterületek szempontjait, illetve a konzerválás lehetőségeit és a mindenkori kortárs építészet viszonyát. A folyton változó intézményi struktúrában töretlenül gyarapodó könyvtár, tervtár, fotótár és tudományos irattár anyagára támaszkodó válogatásunk, hűen leképezi másfél évszázad műemlékes törekvéseit.

Szervező: Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ

***

VÁLTSON ÉVES KIÁLLÍTÁSBÉRLETET! 

A kártya egy egész éven át élményekkel ajándékozza meg tulajdonosát! A Pesti Vigadó éves kiállításbérlete korlátlan számú belépést biztosít az aktuálisan látogatható valamennyi kiállításra és a teljes műemléki épület látogatható tereibe. 

Ajánlatunk


„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos kulisszái mögé enged betekintést.

Kövess minket!


További ajánlataink


Fejes Endre - Presser Gábor: Jó estét nyár, jó estét szerelem

Pesti Magyar Színház, Sinkovits Színpad

A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkülönlegesebb, egyben legsikeresebb darabja. Ősbemutatója óta igazi…

Killer Queen

Erkel Színház

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show, a számtalanszor díjazott és méltatott világhírű Killer Queen együttes érkezik egy felejthetetlen koncertre!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!