Program


Évfordulók nyomában – a Kodály Vonósnégyes koncertje

Évfordulók nyomában – a Kodály Vonósnégyes koncertje

140 éve született Dohnányi Ernő

A pezsgő karakterek és a halékony melódiák méltán avatják az op. 10 Szernádot Dohnányi egyik legnépszerűbb darabjává. A vonóstrió hangszerösszeállítás a változatos és fantáziadús harmóniáknak köszönhetően rendkívül gazdag és virtuóz hangzásélményt ad.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 4. szombat, 19:30

Konrád György "50"

Hogy a Mozart g moll vonósötös K.516 kapcsán hogyan lesz 50 éves évforduló, annak személyes okai vannak. "Konrád György brácsaművész 94. életévében van és még mindig megörvendeztet bennüket játékával. Ez a teljesítmény lassan a Guniess rekordok könyvébe is bekerülhet. Idestova 50 éve játszottam vele először, igaz, nem is muzsikát, hanem focit. Mindig élmény volt vele a játék minden formája. A Mozart mű mindnyájunk kedves darabja. A mély, fájdalmas motívumok kontrasztjaként a duhaj kocsmai mulatozások hangulatát idéző utolsó tétel mindig elvarázsolja a muzsikust és hallgatót egyaránt. Hogy a kontraszt még nagyobb legyen, az első tétel panaszos dallamát az utolsó tételben a szerző maga figurázza ki, és fordítja visszájára. Az egész darabot áthatja a derűre-ború, borúra-derű" - Falvay Attila.

190 éve halt meg Ludwig van Beethoven

A kvartett irodalom egyik csúcspontja Beethoven Cisz moll op. 131 vonósnégyese. Komoly figyelmet és a legmagasabb koncetrációt követeli a hallgatótól és előadótól egyaránt. Egy szünet nélküli folyamatban vehetünk részt. Egy ábránd-szerű első tételt követ egy villódzó második tétel. A harmadik, lassú tétel poétikus és játékos variációival vezet tovább bennünket egy játékos scherzo tételbe. Óriási kontrasztként egy lassú bevezető következik, hogy az apokaliptikus, lovagló ritmusú utolsó tételnek megteremtse azt a felfokozott figyelmi állapotot, ami végül három pörölycsapással ér véget.

Műsor:

Dohnányi Ernő: Szerenád
Wolfgang Amadeus Mozart: g-moll kvintett K.516
-----
Ludwig van Beethoven: cisz-moll vonósnégyes op. 131
Közreműködik:
Konrád György - brácsa
Kodály Vonósnégyes

Ajánlatunk


A gazdag látványvilággal készülő műsorban a Nemzeti Színház ifjú művésze, Herczegh Péter kelti életre a költő alakját. A költőét, aki Zsuráfszky Zoltán szavaival „mindig egy üstökös, egy géniusz marad, aki a forradalmiságával, a lelkével, a verseivel utat mutat.”

Régi balladakincsünk egyik legbecsesebb darabja, a Barcsai szeretője az egészestés bűnügyi táncdráma kiindulópontja. A férjét megcsaló feleségre rettenetes büntetés vár, de vajon hogyan és miért jutottunk el idáig?

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Carmen

Budapesti Operettszínház

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!