Program


Esti éberség - Hamvas 50

Esti éberség - Hamvas 50

Hamvas Béla halálának 50. évfordulóján a Kodály Kórus Debrecen egy különleges koncerttel lepi meg közönségét, melyben Hamvas gondolatisága a későromantika zenei világával kapcsolódik össze.
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 25. csütörtök, 19:30

A nagy hatású esztéta-filozófus egyik központi gondolata volt az „éberség“, az a szemléletmód, amellyel a világot, mint a tárgyak-lények valóságán túli, velünk egy-azonos személyességet tudjuk szemlélni és megérteni. Az emberiség szellemtörténetének útja is erre irányul. „Csak a zenei jelképek által szerezhetünk tudomást arról, hogy az emberi lét nem halad és nem fejlődik, hanem rejtelmes módon szüntelen átlényegülésben örvényszerűen kavarog és önmagában a végső megoldást forralja.“

E központi gondolatokhoz társul  a koncert későromantika világából válogatott zenei anyaga is, mely az „este“ témakörét járja körül.  Az este, mint a  megnyugvó természetben való feloldódás, az elmélkedés és az imádság ideje. A felhangzó zeneművek között  igazi ritkaságokat is hallhat a közönség.

Az esten Hamvas Béla sorait Rudolf Péter színművész szólaltatja meg prózában, az elmélyült gondolatok között pedig fel-felhangzik a hárfa megnyugtató, éteri hangja Kutor Noémi (a Kodály Filharmonikusok művésze) előadásában.

Műsor:

Richard Strauss: Der Abend, Gustav Holst: Rig Veda himnuszok (részlet), Rheinberger: Abendlied, Gustav Mahler: Ich bin der Welt ab handen gekommen, Max Reger: Abendlied, Brahms: Abendlied, Hugo Distler:  Um mitternacht, Schumann: An die Sterne, Erik Esenvalds: Stars

Közreműködik:

Rudolf Péter - színművész

Kutor Noémi - hárfa

Ajánlatunk


Az interjúitokban ugattok a rendszer és a hatalom ellen. Az előadásaitok pedig ugyanazt a világot képviselik, ugyanannak a világnak a részei, amitől egyébként annyira szabadulnátok. A ti művészetetek ágyazott meg a politikának.

Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos kulisszái mögé enged betekintést.

A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.

Kövess minket!


További ajánlataink


Bradley Jaden Live in Budapest Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A West End-szupersztár, Bradley Jaden Trieszt, New York és London után júniusban a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon ad egyedülálló koncertet.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!