Program


Emmanuel Tjeknavorian – hegedű / Rising Stars

Emmanuel Tjeknavorian – hegedű / Rising Stars

Nem lehet elég korán kezdeni, gondolják sokan. Hogy valóban így van-e, azt persze esete és embere válogatja. Mindenesetre a fiatal örmény hegedűs korán kezdte: hétévesen nyilvános hangversenyen mutatkozott be. Nála, úgy tűnik, bevált a módszer - két évvel később már a a Moszkvai Konzervatórium nagytermében koncertezett.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 5. vasárnap, 20:00

Az 1995-ben született Emmenuel Tjeknavorian ma már hivatalosan örmény származású osztrák hegedűs: felsőfokú tanulmányait nem hazájában, hanem Bécsben, a Zenei és Színművészeti Egyetem hallgatójaként végezte. 2012-ben ő képviselte Ausztriát az Eurovízió által rendezett Ifjú Muzsikusok Versenyén, és 2014-ben is osztrák színekben jutott a Nemzetközi Fritz Kreisler Verseny döntőjébe, 2015 decemberében pedig második lett a Nemzetközi Sibelius Versenyen.
Ha rápillantunk a Rising Stars sorozat keretében megvalósuló hangversenyének programjára, azonnal nyilvánvalóvá válik, milyen céllal állította össze a fiatal hegedűs ezt a műsort: a stiláris sokoldalúság, az állóképesség és a különleges virtuozitás megmutatásának szándékával. A kiválasztott művek a kortárs opus kivételével egytől egyig a hegedűirodalom legendásan nehéz, legendásan híres darabjai - ráadásul a hegedű valamennyiben kíséret nélkül játszik. Ysaÿe-szólószonáta, Bach-chaconne, közvetlenül utána elegáns utalásként az erre hivatkozó mű, Bartók Szólószonátájának Tempo di ciaccona-tétele, végül Heinrich Wilhelm Ernst közkedvelt (de gyilkosan nehéz) variációsorozata a The Last Rose of Summer című ír dalra. Ha pedig meghallgatjuk a youtube-on Tjeknavorian Bach-, Mozart-, Debussy- vagy Sibelius-felvételeit, magunk is meggyőződhetünk arról, hogy az ifjú tehetségnek nagyon is van mit megmutatnia.

A Rising Stars-programba jelölte: Wiener Konzerthaus & Musikverein Wien

Műsor:

Ysaÿe: G-dúr szólószonáta, op. 27, Nr. 5
J. S. Bach: d-moll partita, BWV 1004 - Chaconne
Bartók: Szólószonáta hegedűre, Sz. 117, BB 124 - Tempo di ciaccona
Christoph Ehrenfellner: új mű (az ECHO felkérésére)
Ernst: Téma és variációk Az utolsó rózsa című ír népdalra

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!