Program


Edward Albee: Mindent a kertbe!

Edward Albee: Mindent a kertbe!

A Miskolci Nemzeti Színház előadásának budapesti bemutatója az Átrium Film-Színházban.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. január 20. péntek, 19:00

Rendező: Zsótér Sándor, Kossuth-díjas színművész,  rendező és dramaturg, az SZFE színész tanszakának egyetemi docense.

Hétköznapi, ismerős emberek, ismerős gondokkal. Viszonylag normális erkölcsi érzékkel. Richard kutató vegyész, elfogadható fizetéssel. Jenny háztartásbeli. Nemrég költöztek a kertvárosba. Az ezzel járó életmód meghaladja anyagi lehetőségeiket. Nincsenek nagy vágyaik: egy motoros fűnyíró, egy egészen kicsi melegház, jó iskolába járatni a gyereket, jobb cigi, jobb ital, egyszer-egyszer vendéglőben vacsorázni. Ahogy a többi kertvárosi házaspár, új barátaik, akiknek szeretnének megfelelni. A veszekedésekké fajuló beszélgetések állandó forrása a pénz, a pénz hiánya. Jenny elmenne dolgozni, de Richard nem engedi. Egy szokásos veszekedés utáni hangulatba besétál a házba az ismeretlen Mrs. Toothe. Konzumnői munkát ajánl Jennynek. És ott hagy egy nagy köteg pénzt. A csábítás túl kézzelfogható. Jenny először csak néhány bankjegyet vesz el, aztán előhalássza a szemétből Mrs. Toothe névjegyét, amit az imént még őszinte felháborodással tépett ketté. A viszonylag normális erkölcsi érzék berzenkedése egyre erőtlenebb. Az elképzelhetetlen természetessé válik. A hazug világ cinikus elfogadásává.

A játék minősége mindenképpen igazi Zsótér: "Rusznák András a férji lelkiismeret nagyszerűen ironizált háborgásával éli végig az előadás nagyobb részét, beleértve, hogy a szünetben is kénytelen a színpadon bolyongani, Ullmann Mónika csendes erőszakkal igyekszik érvényesíteni az asszony igényeit, hirtelen felháborodás után könnyen enged a rengeteg pénz csábításának, de végül sápadtan megsemmisülve veszi tudomásul a megváltoztathatatlant.
Pásztor Pál a halált is túlélő kedéllyel ragyogja végig az öröksége révén gazdag, így a tülekedő versengésen kívül maradó, fölötte lebegő barát szerepét. Dénes Viktor pedig a kollégiumból a mindinkább elvaduló események közé hazaérkező kamasz fiú értetlenségét, háborgását, alkalmazkodását hajlékonyan jeleníti meg." Zappe László

Az előadás hossza 160 perc egy szünettel.

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

 

Ajánlatunk


Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Még egy kört mindenkinek

Belvárosi Színház

A hatalmas sikerű dán filmből készült életigenlő színdarab beleérzéssel és humorral szembesít azzal, mivel jár, ha megpróbáljuk elengedni a kontrollt.

TAP FACTORY TOUR 2024

Erkel Színház

Egy fergeteges, látványos, magával ragadó show... ez a Tap Factory! A Stomp és a Blue Man Group legjobb hagyományainak és…

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!