Program


EDDA - Volt egyszer egy IFIPARK

EDDA - Volt egyszer egy IFIPARK

1961 és 1984 között 23 évig a Várkert Bazárban működött a korszak egyik szimbólumává vált, kultikus helye a Budai Ifjúsági Park, vagyis az Ifipark. A nyári koncertsorozat idén is visszarepít minket azokba az időkbe, amikor a legendás szabadtéri szórakozóhely felejthetetlen koncertek, beszélgetések, ismerkedések, barátságok, szerelmek tanúja volt.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. július 12. péntek, 20:00

Jegyár: 4900 Ft! Az első 200 db 4500 Ft! Esőhelyszín: Rendezvényterem

A koncertre csak állóhely vásárolható.

 

Az EDDA Művek még ma is Magyarország egyik leghíresebb rockegyüttese. Az együttes magva 1973-ban alakult, ekkor még Griff néven, majd 1974-től folytatták, már, mint EDDA. A tagok főként a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem hallgatói közül kerülnek ki. 1974 szeptemberében Pataky Attila lett a zenekar énekese. 1977-ben került csatlakozott a csapathoz Slamovits István, akinek a zenéje meghatározta a zenekar hangzásvilágát. A klasszikus „bakancsos” felállás 1978 szeptemberére állt össze, amikor Zselencz László is a zenekar tagja lett. 1978-1979-ben az EDDA, Attila szervező készségének köszönhetően, olyan zenekarok előtt lépett fel, mint a Piramis, az Omega és a P. Mobil.

A zenekar számos koncertet adott a korábbi Budai Ifjúsági Parkban, többek között itt tartották első önálló budapesti koncertjüket 1979-ben. 1980-ban jelent meg a zenekar első nagylemeze, illetve ebben az évben szerzett országos ismeretséget az együttes, ekkortól már EDDA Művek néven. A zenekar ezt az évet tekinti hivatalos pályafutása kezdetének. A zenekar nevében a „művek” szó azt szimbolizálja, hogy az együttes Miskolcon, egy tipikus északkelet-magyarországi iparvárosban – az „acélvárosban” – kezdte pályafutását.

Az EDDA a lemezeladást nézve is Magyarország egyik legsikeresebb rockcsapata lett. Szinte valamennyi lemezük "bearanyozódott", és ők voltak az elsők, akiknek vidéki együttesként sikerült megtörniük a fővárosi zenekarok egyeduralmát.

Előzenekar:Pataky Művek. kapunyitás: 17:30

 

Ajánlatunk


Urbán András: A hallgatás poétikája a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vendégjátéka a Kultúrbrigád szervezésében

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Szentpéteri Csilla & Band - Mojito koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!