Program


Ébren álmodik a magyar

Ébren álmodik a magyar

Dóczy Péter: Ébren álmodik a magyar
vásári komédia

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 12. péntek, 19:00

Zrínyi föltámadása ?

Szigetvár polgárai az évforduló napját készülnek megünnepelni.

A téma kézenfekvő: Zrínyi Miklóst, a törökverő hőst, a keresztény hitéhez hűen élő embert kell megidézni, az ő alakját, eszményeit példaként állítani. Az a kérdés, hogy mivel kell megküzdenie egy Hérosznak, az istenek és emberek vertikális tengelyére feszülő hiteles, őszinte lénynek? Önmagával - a világgal, avagy egy közösség szellemével, akaratával és közönyével?

Mindezt hogyan? Adott egy kisváros néhány kulcsfigurája, akik bármely városban bármely időben élhettek volna, élhetnek ma is.

Előadásunkban a hős Zrínyi dédunokájának, a költőnek, Szigeti veszedelem című művét dolgozzuk fel, érthetőbbé téve a mai ember számára azt a kort és erkölcsi rendszert.

Egyszerű emberek egyszerű gondolatokkal, mindennapi problémákkal, akiknek a szürke hétköznapok során szintén minduntalan döntéseket kell hozniuk, akárcsak a nagy elődnek, a szigetvári hősnek. 450 évvel a nagy történelmi esemény után hová jutottunk, mit tartunk erkölcsi értéknek, mennyiben változott meg világnézetünk, életszemléletünk, szükségünk van-e hősökre, egyáltalán felismerjük-e hétköznapi hőseinket?

Ezekre és még sok más kérdésre próbálunk választ találni az előadás folyamán, hol komolyan, hol humorral átszőve, dallal, tánccal, őszinte hittel.

Ajánlatunk


Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!