Program


Dupladixie-születésnap – Molnár Dixieland Band jubileumi koncert sztárvendégekkel

Dupladixie-születésnap – Molnár Dixieland Band jubileumi koncert sztárvendégekkel

Különleges kettős születésnapot ünnepelhetünk együtt az 1964-ben alakult és azóta is folyamatosan működő Molnár Dixieland Band koncertjén. Az együttes 2024-ben ünnepli fennállásának 60. évfordulóját, míg a zenekart alapító Molnár Gyula jövőre lesz éppen 80 éves. Az ünnepi koncerten a neves dixie-zenekarral olyan sztárvendégek is színpadra lépnek, mint Falusi Mariann, Berki Tamás és Lázár István.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 1. csütörtök, 19:00

Különleges kettős születésnapot ünnepelhetünk együtt az 1964-ben alakult és azóta is folyamatosan működő Molnár Dixieland Band koncertjén a Rumbach-zsinagógában 2024. február 1-én, csütörtökön este 7 órakor. Az együttes 2024-ben ünnepli fennállásának 60. évfordulóját, míg a zenekart alapító Molnár Gyula jövőre lesz éppen 80 éves. Az ünnepi koncerten a neves dixie-zenekarral olyan sztárvendégek is színpadra lépnek, mint Falusi Mariann, Berki Tamás és Lázár István. Jegyárak: 7200-8600 forint.

Ha zenekari kategóriában is lehetne hungarikum címet adományozni, akkor a szegedi Molnár Dixieland Band 2024-ben megérdemelné, elvére nem akármilyen teljesítmény van a zenekar és az alapítója mögött. A szegedi zenekart ma is vezető Molnár Gyula klarinét- és szaxofonművész ugyanis mindössze 20 évesen, 1964 áprilisában alapította meg a zenekarát, azaz a banda jövőre lesz 60 éves – sőt, a jövő év az együttes számára abból a szempontból is ünnepi lesz, hogy Molnár Gyula 2024. január 30-án tölti be a 80. évét. Így a legendás zenészt már a születésnapja másnapján, azaz 2024. február 1-én, este 7 órától személyesen is felköszönthetjük a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában, hiszen a Molnár Dixieland Band ott ünnepli meg e ritka kettős születésnapot.

A zenekar elmúlt 60 éve bővelkedett a szakmai- és közönségsikerekben. A Magyar Rádió az elmúlt évtizedekben 50 felvételt rögzített az együttessel, amely szinte rögtön a megalakulás után, 1967-ben Aranydiplomát nyert egy hazai dixieland fesztiválon, majd hosszú éveken keresztül felléptek külföldi világsztárokkal a Szegedi Szabadtéri Játékokon. 

Külföldön 1972-ban léptek föl először, s az elmúlt 50 évben szó szerint bejárták a világot az amerikai kontinenstől kezdve Ázsiáig. Ami az „öreg kontinenst” illeti: Európa szinte összes országában felléptek. Eddig több mint ötvenszer képviselték Magyarországot külföldi fesztiválokon, ezen belül a műfaj legnagyobb európai fesztiválján, a drezdai dixie-napok összesen 16-szor játszottak.

Nem csoda, hogy maga Molnár Gyula és a zenekar külön-külön is megkapták a rangos eMeRTon-díjat. Évente 60-80 koncertet adnak, és ezeken a magyar jazz énekes kiválóságai büszkén lépnek fel a zenekar vendégeiként. 

A Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában rendezendő februári koncerten elhangzanak az elmúlt 60 év legsikeresebb számai, de – méghozzá a klezmer műfajába elkalandozva – lesznek újabb produkciók is. 

A sztárvendégek egyike Falusi Mariann lesz, aki megmutatja, hogy milyen jó a klasszikus jazz műfajában is; fellép Berki Tamás, a „scatt” európai szintű mestere.  tudását; hallhatjuk Lázár István énekest, trombitás, aki Louis Prima legjobb számait adja elő; sőt, a még forróbb hangulat kedvéért Falusi Mariann Berki Tamással és Lázár Istvánnal is előad meglepetés-produkciókat.

Ünnepeljük együtt a „dupladixie-születésnapot” a műfaj szegedi nagyágyúival és sztárvendégeikkel!

Ajánlatunk


Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

Szörényi Levente – Bródy János / Gyöngyösi Levente ISTVÁN, A KIRÁLY A rockopera szimfonikus operaváltozata két részben, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Kövess minket!


További ajánlataink


Harmony of Love - Király Linda koncertje. Vendég: Király Viktor Szép

Várkert Bazár, Rendezvényterem

Nagyszabású, exkluzív koncerttel érkezik tavasszal a Várkert Bazár színpadára a kivételes tehetségű, nemzetközileg is elismert énekesnő Király Linda és a…

Mamma Mia! Szép

Madách Színház

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. 2014-es…

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús.…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!