Program


Dresszkód ART DECO (ART DECO)

Dresszkód ART DECO (ART DECO)

A Dresszkód-sorozat harmadik állomása a Dresszkód: art deco című kiállítás, amely május 12-én nyílt meg a Ráth György-villában. A tárlat az Iparművészeti Múzeum gyűjteményében őrzött ruhák és viseletkiegészítők segítségével mutatja be a két világháború közötti női divatot és megváltozott életmódot. "Divat nélkül élni nem lehet.  több...

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 29. szerda, 18:30

A Dresszkód-sorozat harmadik állomása a Dresszkód: art deco című kiállítás, amely május 12-én nyílt meg a Ráth György-villában. A tárlat az Iparművészeti Múzeum gyűjteményében őrzött ruhák és viseletkiegészítők segítségével mutatja be a két világháború közötti női divatot és megváltozott életmódot. "Divat nélkül élni nem lehet. Soha nem volt, soha nem lesz kor, melynek ne lett volna divatja. A divat: élet. A divatot visszautasítani annyi, mint lemondani egy darab életről." írta 1936-ban Hatvany Lili bárónő, aki a pesti társasági élet divatjának egyik irányítója volt. Csepregi Noémi előadásából megismerhetik a korszak különleges estélyi és hétköznapi viseleteit, társasági szokásait és a smink- és frizuradivatját.

L'exposition Art Déco qui a ouvert ses portes le 12 mai au musée Ráth György présente la mode féminine et l'évolution des modes de vie entre les deux guerres mondiales à travers les vêtements et les accessoires de la collection du Musée des arts appliqués. « On ne peut pas vivre sans mode. Il n'y a jamais eu et il n'y aura jamais d'époque sans mode. La mode, c'est la vie. Refuser la mode, c'est renoncer à un morceau de vie», écrivait en 1936 la baronnesse Lili Hatvany, l'une des figures de l’élite culturelle de Pest. Pour la Micro-Folie, la conférencière Noémi Csepregi vous dressera un panorama des tenues de soirée et de tous les jours, des habitudes sociales et des tendances en matière de maquillage et de coiffure de l'époque.

Ajánlatunk


Szophoklész: Oidipusz király című drámája nyomán írta: Pintér Béla

Mesebeli táncmulatság várja a közönséget június 16-án a Szegedi Szabadtéri Játékokon! A Tiszavirág Néptáncegyüttes pergő lendületű estjén, A mi mesénk című gálaműsorban a deszki székhelyű, kiváló egyesület mind a tíz csoportja színpadra lép az újszegedi ligetben.

Kövess minket!


További ajánlataink


Több, mint 20 egyedi alkotás, 150 m2 LEGO® kockákkal beépített terület, egyedülálló építmények és lélegzetelállító alkotások 3 kontinensről.

Három nő és három férfi, ez egy szextett – bár a szerepek meglepően cserélődnek ezen a viharos éjszakán. Eleinte minden…

Az interjúitokban ugattok a rendszer és a hatalom ellen. Az előadásaitok pedig ugyanazt a világot képviselik, ugyanannak a világnak a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!