Program


Diótörő - Szentpétervári Állami Balett - Budapest Balett
3

Diótörő - Szentpétervári Állami Balett - Budapest Balett

A Világhírű Szentpétervári Állami Balett Magyarországi turnéja!
Az egyetlen, az eredeti, az igazi.. Diótörő, ahogyan még senki sem látta..

Sokáig nem is fogják! Mondták viccesen a szervezők. A világhírű oroszországi Balett - Társulat 2011 decemberében nyolc alkalommal lép a magyar közönség elé.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2011. december 30. péntek, 11:00

A Szentpétervári Állami Balett társulat számos elismeréssel büszkélkedhet. Produkcióival többször elnyerte a világ számos versenyein az első helyezést. 2004-ben és 2005-ben Franciaországban és Oroszországban a szentpétervári együttes Diótörő előadását választották az „Év produkciójának”. A Szentpétervári Állami Balett gyermekeknek szóló produkciója két kiemelkedően magasan képzett igazi balett ikon Anatoly Nikiforov és Irina Aleksandrovna Safonova nevéhez fűződnek, akik korábban a világ leghíresebb balett-társulatában, a szentpétervári Mariinsky Színházban táncoltak. Az együttes körülbelül 100 főből áll, tagjai rendkívül fiatalok, köszönhetően annak, hogy a legmagasabban képzett táncművészek hamar egy-egy nyugati országban próbálnak szerencsét. Magyarországra az úgynevezett utazó verzió jut el, amelyben 32 táncművész (16 felnőtt, 16 gyermek) szerepel. Tanáraik Oroszország leghíresebb és legbefolyásosabb balett iskoláiban végeztek. A balett társulat repertoárjában megannyi klasszikus balett előadás, és egy Rossini zenéjéből álló koncert szerepel. A műsor másfél órás, melyet Irina Aleksandrovna Safonova tervezett és koreografált. Az ő munkásságát 2006-ban a az Orosz kulturális miniszter és a Szentpétervári Színházak Egyesülete is egy-egy díjjal jutalmazta. Az előadások kosztümjeit és jelmezeit a híres Mariinsky és Aleksandrinsky Színház munkatársai készítik. A társulat óriási sikerrel mutatkozott be a világ összes nagy színpadán. A német sajtó olyan „kivételes társulatnak nevezte, melyhez fogható nincs Európában”. Nos, kedves Hölgyeim és Uraim, nincs más hátra, mint előre, ha karácsony, akkor Diótörő! Itt a vissza nem térő alkalom, ha szeretnénk évekig odázni valamiről, esetleg egy kitűnő programot a gyerekeknek vagy dicsekedni azzal, hogy „Huh! Én bezzeg a Szentpétervári Balett Diótörőjét láttam”. A társulat kikötötte, hogy kizárólag színházakban hajlandó fellépni, azért, hogy valóban mindenki számára élvezhető legyen az előadás. „Ez nem egy Show műsor felejtsük el a Sportcsarnokokat”- fogalmazott a koreográfus. A turné időpontja: 2011. december 23-30, állomásai pedig a következők: Budapest (3 előadás), Győr, Kecskemét, Miskolc, Debrecen, Szombathely. A társulat Budapesten 2011. december 25-én 17 órakor, valamint december 26-án 11 órakor és 17; december 27-én 11 órakor lesz látható a MOM Kulturális Központban.

További előadások:
2011. december 23. Győri Nemzeti Színház - Jegyvásárlás 2011. december 25. 17:00 MOM Kulturális Központ - Jegyvásárlás
2011. december 26. 11:00 MOM Kulturális Központ - Jegyvásárlás
2011. december 26. 17:00 MOM Kulturális Központ - Jegyvásárlás
2011. december 27. 11:00 MOM Kulturális Központ - Jegyvásárlás

Ajánlatunk


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Stephen Sachs amerikai szerző vígjátékát hihetetlen sikerrel játsszák a világon mindenütt, és most magyarul is látható ez a végtelenül szórakoztató, lebilincselő darab, ami igazi jutalomjáték két olyan sziporkázó humorú, zseniális színésznek mint Hernádi Judit és Kern András.

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Kövess minket!


További ajánlataink


Gamer Symphony 2024

Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar, MVM Dome

Gamer Symphony – látványos game music show ikonikus videójátékok zenéjével, pazar, az eredeti videójátékok hangulatát idéző látvánnyal, táncprodukcióval és cosplay-show-val.

Mesterek és Tanítványok - a Virtuózok virtuózai, Plácido Domingóval

MÜPA, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Közreműködnek a Virtuózok zsűritagjai és legkiemelkedőbb tehetségei. Sztárvendég: Plácido Domingo

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!