Program


Családi nap - Margitsziget

Családi nap - Margitsziget

Kokas Katalin: Őrült nap lesz – Várunk mindenkit a Margitszigetre!
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. július 16. vasárnap, 10:00

A Fesztivál Akadémia Budapest július 14. és 23- között páratlan élménytengerrel várja a Budapesten nyaralókat. Július 16-án vasárnap például az egész nap a családoké a Margitszigeten! A felhőtlen és magával ragadóan színes programkínálatból maga Kokas Katalin, Liszt-díjas Érdemes hegedűművész, négygyermekes családanya, a Fesztivál Akadémia Budapest alapító művészeti vezetője ad ízelítőt.

-Kedves Kati, a családi nap indításaként közös piknikre hívjátok a közönséget. Hogyan képzeljük ezt el? Jöttök ti is a Kristályszíntér elé a rétre falatozni a férjeddel, Kelemen Barnabás Kossuth-díjas hegedűművésszel és a 4 gyermeketekkel?

-Jó lenne, de mi reggel 9-kor már hangbeállással kezdünk a késő esti koncertre, ahol egészen őrült hangulat lesz. A gyermekeink azonban ott lesznek, és mi is időről -időre felbukkanunk a próbák közötti szünetekben. Este 8-tól a vonósnégyesünkkel Borlai Gergő jazzdobossal játszunk – fusion formátumban, úgy hogy egyetlen hangot sem változtatunk Bartók zenéjében, csak hozzájön a dob, és mi Yamaha elektromos hangszereken játszunk, életünkben először.  Az este 10-ig tartó őrületes koncerten fellép még a Söndörgő, Pál István Szalonna és bandája. Lesz tangó, utána pedig éjszakába nyúló táncház Berecz Istvánnal a Kristály Színtér belső terében.

-Mi minden lesz a kínálatban napközben a piknik-hangulat, a kötetlen sétálos, szigeten biciklizős szabadtéri kikapcsolódás mellett?

- A Fesztivál 10 napjára 150 egyetemista érkezik 25 országból, hozzájuk csatlakoznak a magyar fiatalok, ami önmagában is egy remek ismerkedési lehetőség, új barátokra tehetnek szert - méghozzá nem az online térben, hanem úgy, hogy élőben találkoznak. A kisgyerekes szülőknek egész reggel 10-től családi programokat kínálunk: gyermekringató, hangszer-simogató, népzenés -és kézműves foglalkozásokkal. A Kőke Tánc Táncház 10 órára várja a táncos lábú, dalolni vágyó kicsiket. Déltől kettőig 44 kisgyerekkel játszom el Bartók 44 Duóját, ami egészen különleges élmény – nekünk is, de a közönség számára szintúgy! Ők az egész országból kiválasztott legjobb, 6-15 éves korú tehetségek. Szalóki Ági zenésztársaival énekel a gyerekeknek, Pál István Szalonna is bele-belehúzza a népzenei motívumokat.

Velünk lesz Vecsei H. Miklós is, aki délután 2 órától a parkban, ha nem is a „subáján”, de a fűben heverészve olvassa fel a János Vitézt a köréje telepedő közönségnek. Mátyás király és az okos szolga meséje 16 órától a Gardrób Művészeti Csoport zenés színházi előadásában látható. Ifj. Vidnyánszky Attila 17-19 óráig az SZFE osztályával másfél-kétórás helyzetgyakorlatokból született improvizációs performance-szal ajándékoz meg minket. Ez az egész kicsiktől a felnőtt korosztályig mindenki számára izgalmas. nagyon várom, hogy ott lehessek. még akkor is, ha tudom, hogy a próbák miatt csak egy kis részébe fogok tudni belekóstolni. A Kelemen Kvartettel 19 órakor a Kristály Színtérben Bartók IV. Vonósnégyesét adjuk elő, ugyanazt, aminek az utolsó tételét az esti őrületes hangulatú koncerten Borlai jazzdobolásával is megmutatjuk szabadtéren, ahová több, mint 500 fiatalt várunk.

-Mi volt a szempont a program-válogatásban?

- Igyekeztünk úgy összeállítani, hogy lehetőség szerint mindenkinek izgalmas legyen, miközben  egyik „műsorszámunk” sem csak egy korosztályt vagy társadalmi réteget szólít meg. A sokrétű műfajkínálatban a klasszikus zenétől a színházon, irodalmon át a fusion, a jazz, a balkán népzene és az argentin tangó is megjelenik. Abban bízom, hogy felejthetetlen napot töltünk együtt a Fesztivál Akadémia Budapest közösségével a Margitszigeten!

A Fesztivál Akadémia Budapest egész éves programját a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatja.

Ajánlatunk


A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas kötelező irodalomként az alsó tagozatban.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Kövess minket!


További ajánlataink


Mesterek és Tanítványok - a Virtuózok virtuózai, Plácido Domingóval

MÜPA, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Közreműködnek a Virtuózok zsűritagjai és legkiemelkedőbb tehetségei. Sztárvendég: Plácido Domingo

IL VOLO 2024

MVM Dome

Tavaly már a Budapest Aréna is szűknek bizonyult, ezért – közkívánatra – 2024-ben az MVM Dome színpadára érkezik a világhírű…

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!