Program


Chiaroscuro
2

Chiaroscuro

Aura Musicale Kamaraegyüttes
km.: Megyesi Schwartz Lúcia – ének

A. Scarlatti: Salve Regina szoprán szólóra vonósokra és basso continuora
G. F. Händel: D-dúr concerto a quattro
J. S. Bach: "Wie furchtsam wankten meine schritte..." - ária a BWV 33-as…  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 15. hétfő, 20:00

A „chiaroscuro” a zenében a barokkhoz köthető kifejezés, jelentése: fény-árnyék. A műsor a 18. század gazdag itáliai és német egyházi és világi muzsikájának keresztmetszetét adja és ezen keresztül mutatja be a zenei kifejezőerő sokféleségét. A meditatív, fájdalmas karakter éppúgy megjelenik, mint az életvidámság és a humor, a halálvágy éppúgy, mint a szilaj jókedv. A figyelmes hallgató ezeken keresztül átélheti mindazt, amit a kor zenei írói az affektusok (lelkiállapotok) sokféleségéről olyan érzékletesen leírnak. A késő-barokk kor teátrális muzsikája a korhű hangszerek színpompás hangzásával együtt egy időutazásra hív, melynek során a hallgató lelki szemei előtt kibontakozik egy 300 esztendővel ezelőtti gazdag zenei univerzum.

Az Aura Musicale Kamaraegyüttest 1995-ben fiatal muzsikusok alapították, miután korábban nagy sikert arattak Biber Chi la dura la vince című operájának előadásával az innsbrucki és a salzburgi ünnepi játékokon. Az együttes vezetője Máté Balázs csellista, aki szólistaként és kamarazenészként egyaránt ismert Európa-szerte és a tengerentúlon, hangversenyeivel és lemezfelvételeivel.

Az Aura Musicale már számos nagysikerű hangversenyt adott rangos nemzetközi fesztiválokon: Régi Zenei Napok, Würzburg; Tiroli Egyházzenei Napok; Eckardsaui Kastélykoncertek; Soproni Régi Zenei Napok; Budapesti Régi Zenei Fórum.

Az Aura Musicale tagjai korhű hangszereken játszanak.

A hangverseny szólistája Megyesi Schwartz Lúcia operaénekesnő (mezzoszoprán), aki 1994 óta a Magyar Állami Operaház tagja, 2006 és 2008 között a grazi opera szólistája, mesterkurzusok tanára.

Ajánlatunk


"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal teli utazásba, amelynek a végén az alábbi legfontosabb kérdésekre megtalálhatjuk a választ! – Megsúgom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk." – Pokorny Lia

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Kövess minket!


További ajánlataink


Egy, kettő, három Szép

Átrium

Norrison bankigazgatónak egy óra áll a rendelkezésére, hogy csodát tegyen. Pártfogoltja választottjából kell decens üzletembert varázsolnia, felépítve egy új világot.

Ments meg, szerelem! Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Nyolc ember mulatságos és megható találkozása az online térben a pandémia idején. Musicalvígjáték a félreértésekről és a válságon győzedelmeskedő szerelemről.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!