Program


Botvay 90

Botvay 90

2022-ben ünneplik a Budapesti Vonósok Botvay Károly gordonkaművész 90. születésnapját, aki a kamarazenekar alapítása (1977) óta művészeti vezetőként dolgozik az együttesnél.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 28. szerda, 19:30

Botvay 90

Botvay Károly az 1950-es években Weiner Leó tanítványa lehetett, így a koncert második felében két Weiner-darabbal köszöntik az előadóművészt: a szóló csellóra és hárfára írt, vonószenekari kísérettel megszólaló Románccal, valamint a Pasztorál, fantázia és fúga című kompozícióval. A hangverseny első felében Carl Philipp Emanuel Bach zenekari műveit hallhatja a közönség: mind az e-moll szimfónia, mind az A-dúr csellóverseny az 1750-es években készült. C. Ph. E. Bach – ahogy kortársai nevezték: berlini vagy hamburgi Bach – J. S. Bach első házasságából született, és a 18. századi észak-német „érzékeny stílus”, az empfindsamer Stil képviselője volt.

A koncerten Rohmann Ditta csellóművész lép fel szólistaként.. Weiner Leó Románcában a Zeneakadémia rektora, Vigh Andrea hárfaművész játszik a kamarazenekarral.

Program:
Carl Philipp Emanuel Bach: e-moll szimfónia, Wq 178
Carl Philipp Emanuel Bach: A-dúr csellóverseny, Wq 172

Weiner Leó: Románc, op. 29
Weiner Leó: Pasztorál, fantázia és fúga, op. 23

Közreműködik
Vigh Andrea (hárfa)
Rohmann Ditta (cselló)

Ajánlatunk


A Keep Floyding Magyarország és a régió legsikeresebb Pink Floydot játszó csapata. A zenekar több mint 20 éves fennállása alatt – folyamatosan fejlődve – újabb és újabb helyszíneket hódított meg a Floyd zenéjéhez való alázatos hozzáállásával, zenei hitelességével, hangzás- és látványvilágával.

A Jóbarátok egyik írójának komédiája rengeteg humorral mutatja be az emberi játszmák változatos és hol vérre menő, hol röhejes természetrajzát.

Mrs. Dolly Levi furfangos, házasságokat összehozó cselszövései, melyekkel megözvegyült, fiatalabb és élemedettebb hölgyeket és urakat próbál közös háztartásba terelni, sok-sok kacagtató félreértésre, faramuci, összegabalyodott helyzetek szórakoztató feloldására adnak alkalmat – mígnem Dolly végül magának szerzi meg a legjobb partit.

Kövess minket!


További ajánlataink


Mesterek és Tanítványok - a Virtuózok virtuózai, Plácido Domingóval

MÜPA, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Közreműködnek a Virtuózok zsűritagjai és legkiemelkedőbb tehetségei. Sztárvendég: Plácido Domingo

SopronFest

Sopron - Lővérek

2024-ben május 17-18-19-én, vagyis a pünkösdi hétvégén zajlanak a SopronFest kiemelt eseményei megnövelt helyszínen a Lővérekben.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!