Program


Boszorkánykonyha
3

Boszorkánykonyha

November 4. BOSZORKÁNYKONYHA
Borzongás, zene, mágia
Ravel, Brahms és John Williams művei

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 4. szerda, 18:00

 

CRESCENDO-BÉRLET 2020/21

„A tehetség kötelez”

Felnőtt egy új generáció. És rájöttek ők is, hogy a klasszikus zene, az jó. Annyira jó, hogy érdemes éveken át napi sok-sok órát gyakorlással, tanulással és intenzív zenehallgatással tölteni azért, hogy közelebb kerülhessünk a szellemtörténet nagy alkotásaihoz, belenőjünk egy sok évszázados hagyományba, és ha minden jól alakul, akkor hozzátehessük ehhez egyszer a magunk művészetét is.

A Pro Kultúra Sopron 2008 óta hirdet minden évben kora esti ismeretterjesztő hangversenyeket. Ezeken a koncerteken népszerű klasszikusok csendülnek fel, és rövid bevezetővel, szöveges ismertetővel, divatos kortárs filmzenékkel, könnyűzenével próbáljuk azokat is meggyőzni a klasszikus zene szépségeiről, akik egy kicsit talán idegenkednek ettől a műfajtól. Néha persze nehéz megérteni, hogy miért játszunk furcsa, ’unplugged’ hangszereken 100-200-300 éves számokat. Egyáltalán mi az, hogy nekem csöndben kell ülnöm és étlen-szomjan, cigi és egyéb ajzószerek használata nélkül kell végighallgatnom más produkcióját? Sokszor nem is mondanak semmit, csak szól a zene perceken keresztül…

Különös szituációk, de ha bekukucskálunk egy kicsit, feltárul előttünk egy olyan világ, ami aztán egy életen át kimeríthetetlen energia- és örömforrás, közösségi élmény és lelki felfrissülés lehet számunkra – talán ezért érdemes időt szánni erre, és talán ezért indulnak el most is tehetséges fiatalok ezen a pályán.

 A 2020/21-es évadban több ilyen soproni kötődésű fiatal is bemutatkozik a CRESCENDO-bérlet koncertjein. Az első koncerten Bábinszki Gergely játszik Harry Potter filmzenéket és Brahms-műveket. Holpár Anna boszorkányos fuvolamuzsikájával várja a közönséget, Bóna Márton Liszt Haláltáncát adja elő, Horváth Ábel pedig Schumann egyik ikonikus zongoradarabját szólaltatja meg a Soproni Szimfonikusokkal és a Wespa Quartett tagjaival a négy koncertből álló sorozat további estjein.

 

November 4. BOSZORKÁNYKONYHA

Borzongás, zene, mágia

Ravel, Brahms és John Williams művei

A bérleti sorozat első hangversenyén Bábinszki Gergely, a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatója csatlakozik a Wespa Quartett tagjaihoz, és közösen Johannes Brahms szenvedélyes g-moll zongoranégyesét szólaltatják meg, melynek tüzes zárótétele a híres Rondo alla zingarese címet viseli.

A romantikus-virtuóz kvartettet megelőzően ördögi (Prokofjev: Suggestion diabolique) és varázslatos (Williams: Harry Potter Theme) zongoramuzsikában lehet részünk ezen a boszorkányos esten.

Bábinszki Gergely – zongora

Wespa Quartett

 

Jegyek és bérletek a Pro Kultúra Jegyirodában válthatók vagy online.
9400 Sopron, Liszt Ferenc utca 1. Tel.: 99/517517.
Nyitva tartás: hétfő-péntek 9-17, szombaton 9-12 óráig
valamint az koncert előtt egy órával a helyszínen.
E-mail: jegyiroda@prokultura.hu
Honlap: www.prokultura.hu

Bérlet ára a négyrészes hangversenysorozatra: 7500 Ft
www.prokultura.jegy.hu/seasonticket
Jegyár az egyes koncertekre: 3000 Ft
Kedvezményes előbérletezés 2020. október 16-ig 5000 Ft-os áron!

Ajánlatunk


Majka lenyűgöző koncertélményt hoz 2024. március 23-án az MVM Dome-ba! (A jegyárak a jegyfogyás tükrében dinamikusan emelkedhetnek.)

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Táncháztalálkozó

Papp László Budapest Sportaréna

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

A Margitszigeti Színház a Nemzeti Összetartozás Napját a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral ünnepli ez évben is. Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!