Program


Borlai Gergő: Divided Freedom

Borlai Gergő: Divided Freedom

Borlai Gergő eddig kétszer osztotta meg a Müpa színpadát és kreatív energiáit művészbarátaival. Bő nyolc év után most a Divided-sorozat eddigi talán legambiciózusabb estjére kerül sor. A sztárnévsor és az egyedülálló felállás okán a koncertnek méltán ad helyet a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 5. csütörtök, 20:00

Borlai Gergő: Divided Freedom

Minden hang a szabadság jegyében tör utat magának.

Amikor 2021-ben The Missing Song című albumáért neki ítélték az év könnyűzeneszerzőjének járó Artisjus-díjat, Borlai Gergő megjegyezte, műfaji kötöttségek nélkül szeret játszani. A a tökélyig fejlesztett technikai alapok pusztán az elrugaszkodáshoz szükségesek. A kiemelkedő improvizációs készséggel megáldott partnerekkel való spontán zenélés jelenti számára a legmagasabb rendű alkotást. Erre hivatott ez a hatfős közösség is. Tim Lefebvre basszusgitáros sound designerként és betonszilárd grooverként nem kisebb nevekkel bizonyította nagyszerűségét, mint David Bowie, Elvis Costello vagy Sting. Nguyên Lê gitáros mindkét korábbi alkalommal tagja volt a Divided-csapatnak. Gergő minden gondolatát érti, lélekkel és rendkívül virtuózan játszik. A másik gitáros, a norvég Eivind Aarset is visszatérő szereplő, aki jól ellenpontozza Lêt: hangmoduláló eszközeivel „krémszerűen” fogja össze a zene többi alkotóelemét. Christian Lillinger egyre foglalkoztatottabb dobos Németországban, ahol szintén improvizatív készsége miatt ünnepelt tehetség. Minimalista dobfelszerelésével ő is ellenpontot kínál majd Gergőhöz, aki viszont nagy szetten játszik majd - s ugyanakkora szívvel és alázattal igyekszik medret formálni a zenefolyamnak. A Kossuth-díjas Ladányi Andrea pedig a kortárs tánc egyik legkiemelkedőbb alakja.

Borlai Gergő - dob

Közreműködők:
gitár: Nguyên Lê, Eivind Aarset
basszusgitár: Tim Lefebvre
dob: Christian Lillinger
tánc: Ladányi Andrea

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is.

A következő RetroTorony időpontja: június 15. (szombat) A válogatott aznap délutáni mérkőzése után NÁKSI ATTILA Kölnből egyenesen Debrecenbe repül, hogy "Az éjjel soha ne érjen véget".

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Kövess minket!


További ajánlataink


Skorpió Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

A 2000 és 2025 között játszódó családtörténeten, egy nagyvállalkozó és fiai sorsának prizmáján át érthetjük meg a rendszerváltás máig ható…

Több, mint 20 egyedi alkotás, 150 m2 LEGO® kockákkal beépített terület, egyedülálló építmények és lélegzetelállító alkotások 3 kontinensről.

Izgalmas arra gondolni, hogy noha Richard Wagner életművének túlnyomó részét operái és zenedrámái alkotják, s ezekben a szerepek alakítói, az…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!